„Хоро край Пирина” ще се извие в Сандански

7-ото издание на фолклорния танцов фестивал събира любителите на народните песни и танци

Любители на народната музика и танци от Пиринския край ще събере голямата сцена на Фолклорен танцов фестивал „Хоро край Пирина”. 7-ото издание на фестивала ще се проведе на 12 юни (събота) от 17 часа в Летния театър на град Сандански. Тази година организаторите са подготвили пъстра броеница от изненади за гостите и участниците на събитието.

Специално участие ще вземат Сдружение „Русалии” от град Петрич, които пазят жива традицията да лекуват чрез танц. Публиката ще има възможността да се наслади на изпълненията на младата и талантлива фолклорна певица Елена Толева, която ще изпее любими народни песни. Зрителите на „Хоро край Пирина” ще наблюдават многобройните участници, които тази година ще излязат на сцената на фестивала, за да ги потопят в магията на танца.

Народната певица Теди Еротеева ще представи за първи път пред публика втория си самостоятелен албум. Диск с 16 песни от Пирина ще получи от нея всеки един от участниците. Заедно с Еротеева ще бъдат и талантливите участнички от „Пирин фолк” – Катерина и Зорница Стоянови, за да поздравят гостите с ангелските си гласове.

При лоши метеорологични условия събитието ще се проведе в Културния дом, като входът е свободен.