Христо Терзийски: Време е да се изправим срещу страха, манипулациите, опитите да се решават изборите от друг, а не от българските граждани

Време е да продължим напред!

Скъпи приятели,
За трети път тази година страната ни е изправена пред избор. Станахме свидетели на два провалени парламента и стотици милиони, изхарчени за предходните избори, които донесоха единствено хаос, политическа нестабилност, дълбока здравна и икономическа криза.

Цените на основните стоки рязко се повишиха. Особено тежко се отрази на индустрията цената на електроенергията, която удари невиждани рекорди през последните месеци. Бизнесът срещна неразбиране и високомерие от страна на двете служебни правителства. Въведени бяха ограничения, които не бяха съпътствани от финансови компенсации и това на практика доведе много от засегнатите фирми до фалит. Преди настъпващата зима много българи изпитват несигурност за своето здраве, доходи и работа.

Днес е време да се изправим и да възстановим най-важните системи на страната – образование, здравеопазване, икономика! Време е да създадем отново условия, които позволяват на бизнеса да функционира и да запазва работните места, като се гарантира защитата на здравето на хората. Ще положим усилия за разрешаване на политическата криза и излъчване на стабилно и ефективно управление на страната, което да се концентрира върху увеличаване на доходите, привличане на млади хора и осигуряване на повече възможности и перспективи пред тях.
И в нашата Кюстендилска област икономиката може да получи силен импулс и подкрепа. Ще продължим да привличаме „зелени“ индустрии, които да развиват икономически региона, но и да гарантират устойчивото му развитие. Добрата икономическа и социална инфраструктура може да направи дори и най-малките населени места атрактивно място за живот и работа на младите хора.
Имаме всички предпоставки да се развиваме като предпочитана туристическа дестинация, която може да предложи не само отдих и почивка, но и отлични възстановителни програми с лековитите минерални води. Да оживим селата, да се засили делът на селския и еко-туризма, които да ангажират и младите, и по-възрастните.

Подкрепихме редица регионални инициативи, ще продължим и с големите инфраструктурни проекти, които бяха спрени последните месеци. Сред тях е доизграждането на транспортната инфраструктура, която да завърши свързаността на областта ни със столицата и със съседните държави – Гърция и Северна Македония.

Подкрепихме кандидатурата за президент на един изтъкнат и авторитетен български учен – проф. Анастас Герджиков, а за негов вицепрезидент – достойния български офицер и олимпийски състезател полк. Невяна Митева. За нас образованието и иновациите винаги ще бъдат приоритет. А националното обединение – най-важният.
Заедно можем да постигнем много повече – да живеем в красива, подредена и просперираща държава. Благодарни и респектирани сме, че вече два пъти на изборите през тази година получихме вашата категорична подкрепа. Обещавам ви, че и този път няма да ви разочароваме!

Време е да се изправим срещу страха, манипулациите, опитите да се решават изборите от друг, а не от българските граждани. Време е да продължим напред!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!