Христо Терзийски: В последните години постигнахме значителни резултати в противодействието на престъпността

Противодействието на престъпността е процес, който изисква постоянни усилия и добра координация между институциите. В последните няколко години постигнахме значителни резултати по отношение намаляването на броя на много от престъпленията и повишаването на разкриваемостта. Това заяви ексминистърът на вътрешните работи и водач на ГЕРБ-СДС Христо Терзийски по време на предизборни срещи в Кочериново и Рила. Това бе отчетено като факт и от жителите на двете населени места. На срещите присъстваха също кандидатите за народни представители Даниел Александров, Михаела Крумова и Станислав Тенев.

„Успяхме на практика да се справим и с групите на т.нар. “ало измамници”, които десетилетия наред тероризираха възрастните и беззащитни хора и ги лишаваха от спестяванията им. Затова сега с тревога наблюдаваме, че в месеците след последните парламентарни избори хаосът и липсата на последователна политика в борбата с престъпността започва да влошава средата за сигурност за българските граждани. Не може да се управлява само с уволнения – необходими са умения, компетентност и политическа воля, за да се бориш успешно с престъпността“, коментира Христо Терзийски, който бе един от най-успешните министри в кабинета „Борисов 3”.

Пред жителите на Рила и Кочериново вторият в листата Дани Александров заяви: „Тук има млади хора, а повечето от тях, както и аз, не харесваме насаждането на страх и езика на омразата. Това е манипулативен подход, който трябва да остане в миналото. Вярвам в бъдещето, а то принадлежи на младите. Те са носители на нови идеи, на нови методи на работа и нов начин на комуникация – честен, почтен и открит. Гласувайте за когото желаете, подкрепете когото искате, но не позволявайте да ви лъжат, да ви манипулират и да използват вашия глас за лична облага.“

Михаела Крумова бе категорична, че държавата трябва да се управлява с ясни политики и с експертна управленска програма. „В конкретната ситуация да виждате някаква полезна за държавата политика от страна на нашите опоненти, да виждате ясни послания какво смятат да правят с властта, която толкова много искат?“, попита Крумова, която бе народен представител в 45-ото НС.  В качеството си на юрист с дългогодишна практика тя коментира и промените, които бяха направени в Изборния кодекс. „Той е абсолютно противоконституционен и аз съм притеснена от софтуера, който ще бъде вкаран в машините“, заяви третата в листата на ГЕРБ-СДС. „Тези хора искат да ни върнат на 9 септември 1944 г. Само че годината е 2021-ва, ситуацията е друга и пътят на България е друг. За да не ни чакат абсолютно мракобесни времена, трябва да направим всичко възможно да продължим по демократичния и европейски път на развитие“, призова Крумова.

Станислав Тенев, който е експерт по земеделие и седми в листата на коалицията, даде за пример добрите политики и практики, реализирани в сферата на земеделието. „Дори политическите ни опоненти, с които говоря, не могат да отрекат две добри неща, които се случиха през последната година – справянето с пандемията от коронавирус и подобряването на пътната инфраструктура в страната. Хубавите неща се виждат и оценяват дори от нашите политически опоненти, друг е въпросът, че не искат или ги е страх да ги признаят публично“, коментира Станислав Тенев.

В края на срещите водачът на листата Христо Терзийски благодари за сериозната подкрепа на предните избори от страна на жителите на Кочериново и Рила и ги призова отново да дадат своя глас за силния отбор на ГЕРБ-СДС, който е под номер 5 в бюлетината.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление