Христо Терзийски: Земеделски стопани, с увеличени доходи и засилена реализация на продуктите, произведени в кюстендилско

„Първата стъпка е направена. Община Кюстендил стартира инвестиция за изграждането на Нова хладилна база в с. Таваличево, която да може да поеме веднага част от произведената продукцията, за да може същата да бъде съхранена за по-дълго време“, заяви Христо Терзийски, водач на листата на ГЕРБ – СДС в област Кюстендил.

„Целта е, нашите земеделци, да не бъдат притиснати веднага да продават своята продукция, при положение, че цените не са изгодни за самите тях. По този начин, производителите ще могат да спечелят време, за да реализират продукцията си, без да бъдат изнудвани от прекупвачите“, обясни още той.

По думите на Христо Терзийски, ключовото, при планирането на бъдещите инвестиции в модернизацията на земеделските стопанства, е доброто партньорство с Израел и фактът, че имаме еврокомисар, именно в сектора на иновациите.

„Чрез европейските фондове, се цели да бъдат привлечени средства във всяко едно домакинство, което се занимава със земеделие. Средствата ще бъдат инвестирани в модернизиране на земеделските стопанства, чрез закупуване на високотехнологична, високопроизводителна и иновативна техника, с цел оптимизиране на работния процес и намаляване на експлоатационните и производствени разходи“, уточни Христо Терзийски и допълни, че чрез тези инвестиции, ще се гарантира възможността за реализиране на безторово земеделие.

„Планираните инвестиции в земеделието, ще доведат до по-добро качество на произведената продукция, което от своя страна ще повиши нивото на услугите на партньорите ни от туристическия сектор, който също е част от пазара за реализация на произведената продукция“, допълни Христо Терзийски, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Кюстендил.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!