Христо Терзийски: Съхранението на духовното и културното ни наследство е не просто наш ангажимент, но и дълг към следващите поколения

„Съхранението на духовното и културното ни наследство е не просто наш ангажимент, но и дълг към следващите поколения. През изминалия мандат правителството отдели близо 2.7 млн. лв. за ремонт и реставрация на храмовете и манастирите в Кюстендилска духовна околия. Пожелавам в обновеното Архиерейско наместничество да се работи пълноценно за доброто на Църквата и хората от областта!”.

Това заяви водачът на Коалиция ГЕРБ – СДС и ексминистър на вътрешните работи Христо Терзийски, който присъства на официалното откриване на новата сграда на Архиерейското наместничество на Кюстендилска духовна околия. Събитието уважиха и кандидатите за народни представители Михаела Крумова, Анелия Любенова, Станислав Тенев и Нели Точева.

Обновената сграда се намира в двора на храма „Св. Димитър“ в град Кюстендил. Тя бе тържествено осветена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп и Величкия епископ Сионий. Наместничеството получи като дар копие на Бачковската чудотворна икона. „На Архиерейското наместничество желая от сърце здраве, благоденствие и успех в предстоящите начинания!“, пожела от своя страна кандидатът за народен представител Михаела Крумова.

 

„Новата сграда ще бъде център на духовната околия, а освен това ще има възможност да развива спокойно, вече в по-голям обем, духовно-просветителски и социални дейности“, сподели архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак. „Голяма радост е за мен да се случи това събитие, защото в продължение на няколко месеци сградата бе основно ремонтирана. Много труд и средства се положиха, за да може тази сграда, която досега пустееше, да функционира“, каза още архимандрит Исаак.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!