Христо Янев намекна, че ще напусне треньорския пост в Миньор (Перник)

Треньорът на Миньор (Перник) Христо Янев намекна, че най-вероятно ще напусне клуба. Перничани завършиха 0:0 с Етър (В. Търново) на свой терен и поне се измъкнаха от зоната на изпадащите. Публиката на “чуковете” обаче не спести критики към играта на отбора и лично към него и поиска оставката му.
“Не можем да говорим за футбол при тази ненормална обстановка за работа. Не съм доволен от резултатите, от мястото в класирането. Тези момчета загубиха увереност в себе си. Но си имаме трудности. Виждате каква е обстановката. Имам решение за изход от ситуацията, но първо трябва да говоря с хората, които гласуваха доверие на нашия екип. Първо с Bелизар, а след това да го изговоря и с кмета”, започна Янев.
Миньор (Перник) в момента е на 13-о място с 10 точки, спечелени от 2 победи, 4 равенства, а също така има и 3 поражения.
“Стадион “Миньор” не е първи и последен стадион, на който ще бъда. Всеки треньор трябва да получи добра обстановка за работа. Да бъдем честни – миналата година никой не очакваше да направим това, което направихме. Имахме две дълги серии без загуба. Но по време на лятната подготовка ни напуснаха някои основни футболисти. Но негативните резултати и контузиите на някои основни играчи, повлияха да сме в тази ситуация, разказва треньорът.
Лошата серия обаче не го притеснява, макар тимът да има само две победи от началото на първенството. Защото “всеки един отбор изпитва своите трудности, аз съм сигурен, че Миньор ще излезе от тази обстановка. Въпросът е кога ще се случи”.
На въпрос дали усеща натиск от страна на феновете, особено след скандиранията, Янев отговори: “Натиск мога да усещам само от ръководството. А до момента те са перфектни. До момента ми дават всичко и имам цялото спокойствие.
Но някои основни футболисти са отсъстващи. Анди Васев си тръгна миналата седмица. Това е сигнал, че не всичко е както трябва. Божидар Васев беше истински лидер с поведение и на терена, и извън терена. Но него вече го няма, а брат му си тръгна. Много е трудно да се вземат добри играчи, защото те имат завишени изисквания. Няма нищо по-важно от това кое е най-добро за клуба.
Аз решението, което съм взел, е много ясно и много чисто. Но първо трябва да го изговоря с изпълнителния директор Велизар Димитров и с кмета на града Станислав Владимиров”, завърши треньорът.
Етър (В. Търново) завърши за пети път при равен резултат през този сезон във Втора лига – 0:0 при гостуването в 9-ия кръг на Миньор (Перник).
Минути след началото на срещата на стадиона в Перник пристигна и кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов с част от екипа си. Както е известно, Бербатов опитва да посещава максимално много мачове, демонстрирайки ангажираност. Но си тръгна в 82-ата минута.
Още в 4-ата минута етърци пропуснаха да открият резултата, след като Крум Стоянов излезе сам срещу вратаря Леонтиев, но не успя да го преодолее. В 10-ата минута имаше шанс и за домакините. Кристиян Слишков нацели сглобката, засичайки центриране от ляво.
Но гостите от Велико Търново пропуснаха още една възможност още в средата на първата част. Пробив на Крум Стоянов от ляво беше адресиран към Живко Петков, който обаче лягайки не успя да засече топката във вратата.
Второто полувреме премина по същия сценарий – атаки в двете посоки, но с малко 100-процентови положения. Методи Костов изтърва една добра опция да вкара за Миньор, след това пък се размина с центриране от корнер 10-ина минути преди края на срещата. В последните минути картината не се промени, а буквално в последната минута Борис Тютюков можеше да реши мача за Миньор, но ударът му беше блокиран