Художничката Цветанка Христова стана лице на второто издание на автомобилния ретро парад „Дупница 2018“

Колоритна художничка Цветанка Христова от Дупница за пореден път доказа, че обича и подкрепя стойностните неща. Тя си направи страхотно селфи из площада на Дупница по време на второто издание на автомобилния ретро парад „Дупница 2018“ . Така се наложи като лице на голямото мероприятие. Както ВЯРА писа, шоуто се проведе на централния площад „Свобода“, където паркираха 72 уникални машини на собственици от България, Македония и Гърция. Най-старите реставрирани автомобили в изложението бяха от началото на миналия век, като имаше и такива, които са произведени през 80-те и 90-те години на 20 век. 

“Много ми хареса автомобилът на прокурорът от Районна прокуратура -Дупница Ивайло Василев. Имаше и десетина мотоциклети, като много ме впечатлимашина с кош BMW Р71, производство 1957 г., предназначено за виетнамската война. Собственикът от Дупница Евгени Китов е купил мотоциклета през 2002 г., в момента е с автентичен военен цвят.

Вниманието бе насочено и към автомобил с марката Булгар рено 10 – модификация, леко променена в сравнение с Булгар рено 8, а собственик на тази легендарна машина, от която са останали в движение съвсем малко бройки, е дупнишкият прокурор Ивайло Василев. Този автомобил е произвеждан в България. “- не спира да разказва Цвети. както ВЯРА писа, Цвети е една от най- добрите художнички, родени в Дупница. Наш екип гостува в дома, Цвети разкри, че е страхотен колекционер, и показа, че съхранява над 1000 картини на тавана в дома си в Дупница.  Тя е дипломантка от ателието на проф. Светлин Русев и любимка на омбудсмана на България Гиньо Ганев. Заварихме я със запретнати ръкави да почисти тавана в дома си, където съхранява над 1000 картини, и потънала в прах, премина през всички етапи на живота си от детството до днес. Стари портрети на баби и дядовци, на баща й, покойният вече прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил Христо Христов,  портрети на приятели, плюшени мечета, първото бебешко корито в семейството бяха в творческия хаос на тавана на художничката. В мечтите си Цвети видя тавана като галерия и има планове да го мебелира, за да събере всички духовни хора под керемидите й. Омбудсманът на България Гиньо Ганев брои 1000 евро за три нейни картини. Между нас се породи съвсем непринудена симпатия. Когато разбра, че съм художничка, поиска да види моите картини и много ги хареса. Тогава ми предложи да направим изложба в Народното събрание. Аз се шашнах, защото всичко беше неочаквано, разказа за красивия спомен Цвети и добави, че лично при нея дошъл да я поздрави и шефът на НАТО за България Веселин Василев, който я поканил да направи изложба във фоайето на представителството на НАТО в България. Цвети свири на пиано, пише поезия, илюстрира, има и скулптури, малки пластики. На тавана се ширят дипломи и награди от международни изложби и конкурси.