Цветанка Тодорова и помощниците й сготвиха 120 л курбан за празника в кв. „Пепето” в Долна баня

 

 

05-08-02-0419 05-08-02-0425 05-08-02_04273-дневните януарски празници в Долна баня завършиха с традициония курбан за здраве и благополучие на семействата в емблематичния квартал “Пепето” в рилския град.

Въпреки мразовитото време десетки представители на семействата от квартала се събраха на кръстопътя в махалата и присъстваха на празничния водосвет и освещаването на 120 литра курбан чорба от енорийския свещеник Пламен Димитров.

Отец Пламен поръси млади и възрастни със светена вода, след което освети и празничния курбан и пожела на семействата от квартала здраве, много радост и щастие през новата година.

Тази година за вкусния курбан се погрижиха готвачката Цветанка Тодорова и нейните помощници – домакините семейство Калина и Ивайло Василеви и комшиите им Весела и Ангел Дренкарови.

Студеното време не попречи на празничното настроение на комшиите, които се черпеха с греяна ракия, вино и чай, а празникът продължи от кръстопътя в дома на именяка Ивайло Василев край бумтящата циганска печка с много песни и танци.