Цветанов: За разлика от БСП ние изпълняваме предизборните си обещания

Снимка: Нова телевизия

Промените в антикорупционното законодателство позволяват да се извършват такива проверки. След като проверката приключи, тогава можем да говорим за обективните факти. Това обаче показва, че няма защитени хора, каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в предаването “Плюс – Минус” по Нова телевизия по повод проверката при какви условия е настанен в жилище финансовият министър Владислав Горанов.

Нямам никакви притеснения, трябва да изчакаме тези 20 дни даден от прокуратурата срок, след което най-вероятно ще има и официално прессъобщение, заяви Цветанов.

В немалко случаи поднесената информация не кореспондира с истината. Доколкото разбрах, вчера депутат от БСП е подал сигнал за депутат от ГЕРБ, който няма нищо общо с истината, добави той.

В отговор на въпрос Цветанов каза, че отдава социологическите проучвания, които сочат, че БСП настига ГЕРБ, основно на натрупването на фалшива информация от страна на социалистите.

Посещавам всяко едно населено място в страната. Водя разговори със структурите. Не бих казал, че това е нещо тревожно, за мен по-важно е да приемем бюджетите на страната за 2019 година и с реалните политики, които предприемаме, смятам, че резултатите ще бъдат други, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Няма разминавания с Обединените патриоти в управляващата коалиция. Той посочи, че по някои теми в парламента управляващите имат подкрепа и на други политически сили като ДПС и “Воля”. С нашите коалиционни партньори сме се уточнили, че ще има и т.нар. плаващи мнозинства, заяви Цветанов.

Ние защитаваме много ясно онова, което сме обещавали в предизборния период. За разлика от БСП ние изпълняваме ангажимента си. Досега никога не сме имали никакъв проблем да имаме устойчив икономически растеж. А БСП приключиха своя мандат “Орешарски” с над 4,5% дефицит. Ние плащахме всичко, което не бяхме подписали, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

При нас няма страх от служебно правителство. Ние казваме единствено, че когато имаше служебен кабинет на Радев, бяха забавени много реформи, беше забавено икономическото развитие и приходите в приходните агенции рязко намаляха. За нас е важна стабилността, каза още Цветан Цветанов.