Цветан Цветанов търси лидер за партията в Гоце Делчев след луд скандал, до месец местните гербери обещаха да го открият

Тази вечер зам. председателят на ГЕРБ- Цветан Цветанов направи среща и с актива на ГЕРБ в Гоце Делчев. “Разрази се безпощаден скандал, валяха закани и за убийство,  присъстваха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, както и депутатите от ГЕРБ Александър Мацурев, Георги Динев и д-р Емил Тончев.” – съобщиха присъстващи.
“Около 50-те поканени членове и от двете враждуващи крила, поддръжници на бившите депутатати Георги Андонов и Димитър Гамишев, дойдоха да изпуснат парата и да си кажат всичко, което ги вълнува и разделя с надежда най- после томахавката да бъде заровена и работа на структурата да се нормализира, тъй като се задават избори и други партийни събития, според които организациите на ГЕРБ трябва да са единни и на ниво, но не би . Така въпреки скандалната ситуация, която депутатите и заместник председателят на партията Цветан Цветанов стоически изтърпяха, в новото временно ръководство, което получи задачата до месец да организира събрание за избор на постоянно ръководство, бяха избрани адвокат Костадинка Богданова, Иванка Харизанова – детска учителка, Кръстю Ласков – пенсионер, кмета на село Борово Георги Найденов както и Николай Джингаров – директор на гимназията в с. Брезница и строителният инженер и общински съветник от ГЕРБ в ОБС Гоце Делчев- Ангел Тунчев. Последните двама се считат от другият лагер и същите повече от година не бяха допускани в офиса на ГЕРБ от хората на бившият депутат Димитър Гамишев. Тяхното присъствие на срещата стана благодарение на поканата към тях самите от областния координатор Даниела Савеклиева. Грозният скандал бе гарниран с викове „Гамишев е невинен“ и заплахи за убийство и различни отмъщения, които бяха отправени от директора на ПГ по МСС Ангел Живков към директора на гимназията в Брезница Николай Джингаров.”- разказаха за ВЯРА присъствали на срещата.
Преди тръгването си за Гоце Делчев, днес , на пресконференция с журналисти в Благоевград  Цветанов заяви, че в Гоце Делчев го чака много трудна среща очакванията му се сбъднаха. Последната надежда за спасяването на ГЕРБ –Гоце Делчев на събранието след месец, е, за председател да бъде избрана компромисна личност, която да съумее да обедини и двете враждуващи крила в гоцеделчевската структора дори, ако се наложи и раздяла с най- скандалните личности, които бунят и разделят членовете на партията в Гоце Делчев .
“Пред всички присъстващи споделих, че днешната среща е изключително важна, защото тя ще даде възможност на всички да споделят проблемите си и да се вземе решение за организацията на работата на структурата. По време на събитието бе избрано временно ръководство на местната партийна структура. То има за задача в рамките на един месец да организира събрание за избор на постоянно общинско ръководство на ГЕРБ-Гоце Делчев.

Срещите ми с общинските ръководства на ГЕРБ в област Благоевград продължават и утре. В 9.30 ч. ще се срещна в сградата на Община Петрич с кмета Димитър Бръчков.

В 10:45 ч. в партийния офис на ГЕРБ в Петрич, намиращ се на ул. „Цар Борис III”, ще започне срещата ми с общинското ръководство на партията.

В 12.00 ч. в сградата на Община Сандански ще разговарям с кмета на Сандански Кирил Котев.

В 14:30 ч. в заседателната зала на хотел „Карелия” в Струмяни ще се срещна с общинското ръководство на ГЕРБ-Струмяни.

За 15:50 ч. е насрочена срещата ми с общинското ръководство на партията в Кресна. Събитието ще се проведе в партийния офис.

В 17:00 ч. в сградата на Община Симитли ще разговарям с кмета на общината Апостол Апостолов.”- каза Цветан Цветанов.