„Цветен град” за 415 377 лв. строи кметът на Гоце Делчев Вл. Москов, хора в неравностойно положение ще отглеждат цветя на 383 км. м

Владимир Москов – кмет на Гоце Делчев

 Социалното предприятие ще има сгради от метална конструкция, 379 м алеи, поливна система, проветрителна и засенчваща инсталация

Цветен град, където работа ще намерят хора в неравностойно положение, ще строи кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и екипът му. Плановете са обектът да се намира в кв. 98 – в градския парк в имотните граници на Младежкия дом, а проектът ще глътне 415 377 лв. без ДДС. Парите са осигурени от Европейския съюз по проект за подкрепа на социалните предприятия и насърчаване на заетостта по програма ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020.

Пълното име на обекта е “Социално предприятие “Цветен град”. На място ще бъдат изградени сгради от метална конструкция общо 5272 кг, 379 м алеи, 73 м поливна система, изграждане на проветрителна инсталация – 14 проветрителни рамки и засенчваща инсталация – 342 м екраниращи платна, площадкова и сградна инсталация на газ – 140 м. Общата площ на обекта ще бъде 383 км. м.

Екипът на кмета Москов търси фирма, която да се заеме със строително-монтажните дейности. Желаещите ще трябва да се заемат и с подготовката на строителната площадка; доставката на необходимите материали и оборудване; строителни и монтажни работи; контролни измервания, единични, комплексни и приемни изпитания, изпълнявани от лицензирани органи; съставяне на строителни книжа, изработване на изпълнителна и екзекутивна документации; въвеждане на строежа в експлоатация и да понесат гаранционна отговорност за изпълнените строителни и монтажни работи. Офертите бяха отворени на 29 май.

Цветен град ще предоставя възможност за работа на лица, напускащи специализирани институции, както и трудова реализация на хора с увреждания или социално слаби лица на територията на общината. Проектът цели и развитието на нови професионални умения, трудови навици и професионална ориентираност. За целта в „Цветен свят” ще се изгради разсадник за оранжерийно производство на цветя и храсти. Разсадите ще се ползват за зацветяване на града.