Цветя и венци на паметника на Васил Левски от Общинска администрация в Кюстендил

С поднасяне на цветя и венци  отбелязват 148 години от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски в Кюстендил. Сред първите почели делото на революционера бе общинската администрация.

На паметника на Дякона на Ларгото зам.-кметовете Надя Каратова и Росица Плачкова, председателят на Общинския съвет в Кюстендил Михаела Крумова и общински съветници положиха венци и цветя. С минута мълчание те почетоха паметта на Васил Левски.

 

Поради въведените противоепидемични мерки в страната и допълнителните такива от Областния кризисен щаб в Кюстендил, церемонията в памет на Апостола не протече по обичайния ред.

„Много са светлите имена в пантеона на българската история, но Апостола на свободата винаги е бил неизчерпаем извор за национално самочувствие. Няма друга историческа фигура, която паметта на народа ни е опазила толкова чиста и свята. Днес – повече от всякога, Левски е идеал, който докосва съвестта ни и е коректив и ориентир за делата ни”, казаха след церемонията дошлите да се поклонят пред подвига на Апостола.

Краси Ценкова