Цецо Видински: Положението ни е тежко, но важното е, че „Марек” печели

Цветан Видински
  • Причината за поражението си е най-вече в нас, каза наставникът на „Банско” след загубата с 1:2 на „Бончук”

След победата с 2:1 над „Банско” наставникът на „Марек” Цветан Видински бе емоционален и напълно искрен както винаги. Той говори за настоящата ситуация на стадион „Бончук”, както и за проблемите пред юношеския отбор в Елитната група.
„И двата отбора имахме положения. Спечелихме, което беше най-важното за нас. Виждате какво става в групата в момента и какви организации правят другите отбори. Победата ни над „Банско” я оценявам, все едно сме били лидера „Хебър” (Пазарджик) миналата седмица. Тези три точки бяха много важни за нас. Не ме интересува, че „Спортист” (Своге) и „Надежда” (Доброславци) печелят. Важното е, че „Марек” печели. Трябва да проявяваме характер и да побеждаваме, пък другите нека си бият. Виждам грешки всеки мач. Гледах срещата от по-горните редове на трибуните и видях колко елементарни грешки правим, почти детински. Гледаш и не можеш да повярваш, че това го правят футболисти, които тренират по пет пъти в седмицата. Имаше напрежение и го отдавам най-вече на това. Надявам се след тази победа да има отзвук и от президента, защото този отбор има нужда от малко подкрепа. Положението не ни е никак розово, тежко ни е. Разкъсваме се да пътуваме до Бургас, до Варна. Миналата седмица пътувахме два пъти до Бургас с юношите старша възраст в Елитната група, това бяха 1000 лева. Едвам издържаме, ето, казвам ви. Правим всичко възможно да дадем премии на момчетата след мача, за да имат пари за Великден. Нека кой с каквото може да ни помага”, каза Цецо Видински след мача.

Димитър Крушовски

Той коментира и случката по време на мача на юношите в Елитната група срещу „Нефтохимик” 1962, заради която бе наказан.
„Нервите са ми опънати до краен предел, не издържам. Наказан съм за три мача. Пътуваме 1000 километра общо един ден, след няколко дни пътуваме още 1000 километра и въпреки това играем доста прилично. И идва един съдия, който е от Сливен, на 80 километра от Бургас, и започва да свири тенденциозно. Ама толкова тенденциозно, че да те накара да избеснееш. И ние сме хора, и нашите деца пътуват. Ние не сме като големите отбори, да пренощуваме някъде и да имаме удобства. Момчетата стават в 5 часа сутринта и се качват в автобуса и тръгват. Не заслужаваме ли малко уважение и да ни свирят поне нормално, а не да ни режат. Не става така! Затова не ми издържаха нервите и реагирах по този начин”, завърши наставникът на мъжете и юношите старша възраст на стадион „Бончук”.
Неговият колега Димитър Крушовски пък сподели, че вината за поражението на „козлите” е изцяло в неговите футболисти.
„За втори пореден мач създаваме доста положения и не можем да ги реализираме. Реално загубихме срещата с едно центриране в нашето наказателно поле и един удар отдалеч. В такива двубои не си ли вкараш положенията, няма как да очакваш нещо. Честитя победата на „Марек”. Не мисля, че заслужавахме да загубим, но след като това е факт, нямаме право да се оправдаваме с нищо. Тези пропуски ни натежават. След като не отбележиш, трудно можеш да спечелиш дори и точка на чужд терен. Знаем, че тук се играе трудно. Причината за поражението си е най-вече в нас. След 75-ата минута дори вече не се игра много футбол. Но това е нормално, всеки си брани точките. Нямам претенции към съдийството, няма какво да търсим вината на друго място”, каза наставникът на „Банско” Димитър Крушовски.