ЦИК реши: Председател на РИК-Кюстендил ще бъде Тодорка Илиева-Скрипкина

Тодорка Петкова Илиева-Скрипкина е назначена за председател на РИК Кюстендил, става ясно от решение, публикувано на страницата на ЦИК.

Тя е предложението на Изправи се Бг!Ние идваме! и беше председател на РИК при предишните парламентарни избори.

За зам. председатели са определени Илиян Хаджийски от ИТН и Мария Чочова от БСП. Секретар ще бъде Венцеслав Механджийски от ПП ГЕРБ.

На проведените консултации при областния управител не беше постигнато съгласие между участниците по отношение на състава и ръководството на Районна избирателна комисия в Десети изборен район – Кюстендилски.

С писмо вх. № ПВР-05-2\13 от 23.09.2021 г. областният управител на област Кюстендил изпраща на Централната избирателна комисия постъпило при него заявление от Цветанка Емилова Харалампиева, с което същата моли да бъде освободена като член на РИК – Кюстендил.

С писмо областният координатор на БСП за България уведомява на мястото на Цветанка Емилова Харалампиева да бъде назначена посочената за резервен член Симеонка Асенова Велкова-Манова.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 25 септември 2021 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.