ЦСКА обърна Миньор Перник на стадиона в Правец

ЦСКА надви Миньор (Перник) с 2:1 след пълен обрат през второто полувреме на контролната среща в Правец.

Мачът беше неофициален дебют на старши треньора Росен Кирилов начело на „армейците“, а головете в двубоя отбелязаха Радой Божилов за Миньор и Ангел Бастунов и Михаил Минков за ЦСКА.

През първите 15 минути съставите основно разиграваха топката и постепенно търсеха пътя към противниковата врата. Ангел Бастунов често влизаше към центъра, за да поеме и разпредели кълбото в предни позиции.

В 17-ата минута след изпълнение на статично положешние шанс се откри пред Божилов от Миньор (Перник), който с премерен удар с левия крак матира Димитър Тодоров за 1:0 за перничани. В 23-ата минута ЦСКА опита да застраши стража на съперника след няколко центрирания поред, но безуспешно.

В 30-ата минута след бърза комбинация Ангел Бастунов потърси по земя в наказателното поле Николай Ганчев, но защитата на Миньор се справи. Две минути по-късно Бастунов опита удар, но високо над вратата.

В 36-ата минута централният нападател на „жълто-черните“ Будинов напредна с топка в крака, влезе в наказателното поле и стреля в аут. ЦСКА отвърна с удар на Георги Русев от дистанция, но в ръцете на вратаря.

До края на първата част двата отбора не организираха нищо по-интересно, като „червените“ владееха повече топката. В началото на второто полувреме Денислав Александров и Емануил Личев опитаха изстрели отдалеч, но неточно.

В 52-рата минута дойде един от най-красивите моменти в мача. Денислав Александров проби отляво и центрира към Борислав Дамянов, който овладя на границата на наказателното поле и шутира с десния крак. Ниският удар на Дамянов се отби в десния стълб на стража на перничани.

Три минути по-късно след ново статично положение Будинов игра с топката, тя достигна до Чиликов, но той беше в положение на засада. В 65-ата минута ЦСКА организира брилянтна атака по левия фланг. Топката премина през Васил Шопов и Денислав Александров и достигна до Ангел Бастунов в наказателното поле, който отблизо не сбърка за 1:1.

Васил Шопов беше въвлечен и в няколко други интересни ситуации в половината на Миньор през втората част. Офанзивният халф определено беше един от най-активните на терена. В 85-ата минута Бастунов можеше да удвои сметката си в мача, но не бе достатъчно прецизен при завършващия си удар.

Минута преди края дойде и победният гол за „червените“. След центриране на Георги Пенев централният бранител Михаил Минков засече като същински таран и донесе успеха на ЦСКА в контролата срещу Миньор (Перник) – 2:1.