ЦСКА 1948 сломи „Марек” с два гола за 120 секунди

Капитаните на двата отбора Милен Иванов („Марек”) и Галин Иванов (ЦСКА 1948) в борба за топката пред погледа на Евгений Илиев (с номер 88)

Ангел Бастунов и Галин Иванов от дузпа вкараха на дупничани, които отново не успяха да реализират положенията си

 

„Марек” загуби с 0:2 от ЦСКА 1948 в контролна среща, играна в Спортния комплекс в Правец.
Двата тима имаха предварителна уговорка за спаринг заради паузата в календара, породена от мачовете на националните отбори по пътя към Световното първенство в Катар догодина.
Елитният клуб успя да сломи съпротивата на дупничани само за 120 секунди, отбелязвайки два бързи гола. Първото попадение бе дело на нападателя Ангел Бастунов, който бе точен с премерен удар в 9-ата минута. Само една по-късно един от най-опитните в състава на отбора от Първа лига – Галин Иванов, реализира дузпа за 2:0.

Снимки: Фейсбук страница на ЦСКА 1948

До края на първата част ЦСКА 1948 можеше да направи преднината си още по-убедителна, но Йосков и Топузов не успяха да намерят целта.
Дупнишкият клуб можеше да върне едно попадение чрез младока Евгений Илиев, който стреля опасно, но ударът му бе отразен от противниковия вратар Тодоров.
През втората част наставниците на двата тима направиха доста промени в съставите, от което пострада темпото на игра и така и не падна нов гол в нито една от вратите.
„Това беше ползотворна контрола за нас, в която успяхме да видим какво е състоянието на футболистите ни. Също така сверихме часовника си с отбор, който играе в Първа лига. За съжаление продължаваме да не можем да реализираме положенията за гол, които се откриват пред нас. Ще продължим да работим в тази насока”, коментираха от треньорския щаб на „Марек”.
Следващият мач на тима от Дупница е в събота от 16 часа, когато гостува на „Спортист” (Своге) в мач от 13-ия кръг на Втора лига.

Димитър ИКОНОМОВ