Чавдар стъпи накриво срещу дубъла на Септември (София)

Отдалечава се от върха на таблицата

В мач от 18 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига отборите на Чавдар (Етрополе) и вторият отбор на Септември (София) завършиха 2:2 в мач от Югозападната Трета лига. Чавдар бе по-активният отбор в мача, но успя да спечели само 1 точка. Още от началото на срещата домакините атакуваха съперника си от София, но все нещо не им достигаше до отбелязването на точно попадение. Първото попадение в мача падна в 33-та минута, след като Борислав Маринов бе изведен в наказателното поле на домакините и топката попадна в долния ляв ъгъл на стража Костадин Котев за 0:1. Този гол се оказа единствендо края на първата част на срещата. Двата отбора се прибраха на почивка при резултат 1:0 за втория отбор на Септември (София).

След почивката мачът започна с натиск на домакините. В 52-ра минута след удар от около 20 метра Андон Гущеров успя да изравни за 1:1. От своя страна футболистите от гостуващия тим също търсеха начин за промяна на резултата и успяха в 56-та минута да направят това. Тогава Борислав Маринов бе изведен в наказателното поле на домакините и от движение огорчи вратаря им Костадин Котев за 1:2. В 77-ма минута след центриране от ъглов удар от страна на домакините в наказателното поле на Септември ІІ най-съобразителен се оказа Андон Гущеров, който с глава изпрати топката в мрежата на Алексей Андреев за 2:2.

В този мач наставникът на Септември ІІ (София) Иван Гешев бе дал шанс на 18 годишни футболисти, като Кубрат Йонашчъ бе само на 16 години. Той остана доволен, че е спечелил точка от единия от кандидатите за първото място Чавдар (Етрополе), и то като гост.

Тази среща бе ръководена отлично от главния съдия Иван Донев.

Ташко СУЛЬОТОВ