Частният детектив К. Грънчаров скочи да бори бик на арената в Памплона, З. Чимева и 30 дами от Благоевград едва го удържаха

Бизнесдамата Ваня Благоева, арх. Йори Сталева, Галя Пецева, Веска Стоилова, Тинка Грозданова и Цонка Китанова пиха червено вино в най-изискания частен клуб

Нашенци се насладиха на празника на Сан Фермин в Испания,  стискаха палци на бегачите при гонката с биковете по улиците

 

Частният детектив Калин Грънчаров от Благоевград, бивш шеф от Съюза на офицерите и сержантите от запаса, се юрна като тореадор на арената в Памплона, навръх празника на Сан Фермин.

Той беше рицарят в дамската група от Благоевград, начело със Здравка Чимева, която пътува до Испания. Нашенци се насладиха на 100% на тържествата в Памплона в Навара, където изгледаха на живо битки с бикове, а на екрани на стадиона проследиха надбягванията по улиците.

Дамската група едва удържа Грънчаров да не хване някой бик за рогата. „Много е смел, личи си, че е ръководил войска. Не го е страх нито от бик, нито от мечка. Направо излиза на арената, влиза в гората. Той обича адреналина”, хвалиха го една през друга дамите политици в Благоевград.

Здравка Чимева успя да намери най-стария и изискан частен клуб, където стопаните почерпиха с вълшебно червено вино гостите от България. Всеобща тайна е, че вината с произход от Навара са сред най-предпочитаните в Испания, а традициите във винопроизводството датират от две хилядолетия. Благоевградчани си тръгнаха и с по червено шалче за спомен. Наздравици вдигаха бизнесдамата Ваня Благоева, архитект Йори Сталева, темпераментната Галя Пецева, Роси, Веска Стоилова, царицата на бабешкия рок Тинка Грозданова, Цонка Китанова и др.

Празникът на свети Фермин от Амиен, който е един от светците -покровители на Навара, е особено пъстър. В 10 часа сутринта на 7 юли статуя на светеца се пренася през улиците на Памплона, за да се преклонят хората пред нея. Всяка сутрин преди бягането на биковете бегачите пеят пред малка статуя, която се намира в ниша в стена над Санто Доминго, първата част от маршрута на бягане. Има осем бягания с бикове всяка сутрин от 7 до 14 юли. Маршрутът минава от периферията на града до арената, най-известна е отсечката с улица “Естафета”, където хората се струпват на балконите.