ЧЕЗ ДАРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНА АПАРАТУРА НА УНИВЕРСИТЕТСКАТА СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ПО ОРТОПЕДИЯ „ПРОФ. Б. БОЙЧЕВ“ В ГОРНА БАНЯ – СОФИЯ

(от ляво надясно) Д-р Валентин Ангелов, д.м. - изпълнителен директор на специализираната болница по ортопедия "Проф. Б. Бойчев", Карел Крал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България, Цветанка Георгиева - изпълнителен директор на ЧЕЗ ИКТ България, доц. д-р Николай Димитров, д.м. - ортопед-травматолог

Дарението е на стойност 20 000 лева

ЧЕЗ ИКТ България, част от компаниите на Групата на ЧЕЗ в България, дари специализирана апаратура за артроскопска хирургия на Университетската специализирана болница по ортопедия „Проф. Б. Бойчев“ в Горна баня. Дарението е на стойност 20 000 лева. То включва стойка за раменна артроскопия, оптики за артроскопска камера, артроскопска помпа за поддържане на вътреставно налягане.

„Загрижеността към обществото и активното участие в инициативи за подобряване качеството на живот са пътят, по който трябва да върви всеки модерен, устойчив и отговорен бизнес. Надяваме се тази апаратура да подпомогне Вашите благородни усилия за възвръщане на възможностите за пълноценен живот на пациентите“, заяви регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал. Той получи благодарствен сертификат от директора на специализираната болница за активно лечение по ортопедия д-р Валентин Ангелов.

ЧЕЗ редовно подпомага с офис техника и оборудване училища, читалища, общини. От стъпването си в България преди 15 години досега компаниите на ЧЕЗ са реализирали над 120 общественополезни инициативи на стойност почти 1 милион лева в областта на енергийната ефективност, опазването на природните ресурси, подобряването на градската среда, развитието на талантливите и успешните хора.