ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ СЪБИРА ДАННИ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ НА СТОЛИЧНИЯ КВ. ДРУЖБА В ГЕОГРАФСКАТА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА

С интегрирането на ГИС ще се намали времето за реакция при аварийни ситуации

ЧЕЗ Разпределение България започна проект за масирано събиране на данни за енергийните съоръжения на територията на столичните ж.к. Дружба 1 и Дружба 2. Целта е да се допълнят и актуализират всички документи, регламентиращи събирането на  данни от географската информационна система (ГИС), както и да се създават IT-инструменти за гарантиране на точност при преноса на информация. В рамките на проекта, който ще продължи до 12.06.2021 г., компанията планира да събере необходимите данни за всички видове оборудване.

Географската информационна система подпомага с  координирана и структурирана информация функциите на отделните звена на ЧЕЗ, като по този начин намалява времето за реакция в аварийни ситуации, съкращава сроковете за присъединяване и предоставяне на техническа информация за енергийните съоръжения на бизнеса.

Успешната реализация на проекта налага да бъдат извършвани планирани прекъсвания на електрозахранването, за които клиентите в района ще бъдат уведомявани конкретно и по надлежния ред. С цел осигуряване на безопасната работа на служителите, изключване на определени съоръжения, осигуряване на енергия от алтернативни източници и последващо нормализиране на схемата на захранване, ще бъдат извършвани кратковременни оперативни превключвания през нощта, в интервала между 2:00 и 5:00 часа, когато има най-малък брой активни потребители, и с продължителност не повече от 5 мин. ЧЕЗ Разпределение поднася своите извинения на клиентите за причинените временни неудобства.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail: communications@cez.bg