ЧЕЗ СТАРТИРА ЛЯТНАТА СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА ЗА 2020 Г.

Платените стажове в компанията осигуряват възможност за професионално ориентиране и развитие на младите хора

ЧЕЗ ще даде възможност на 70 студенти и ученици да придобият практически умения в реална работна среда, като се включат в лятната стажантска програма на дружествата на ЧЕЗ в България. Целта на програмата е да осигури възможности за професионално, личностно и кариерно ориентиране на младите хора чрез усвояване на практическата специфика и особености в дейността на компаниите от групата на ЧЕЗ в България. Най-голям брой младежи се ориентират за стаж  в дирекции „Експлоатация и поддържане“ и „Мерене и управление на данните“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. Срокът за кандидатстване е 22 юни.

В стажантската програма могат да кандидатстват студенти от български и чуждестранни университети и ученици от XI и XII клас на професионални гимназии, изучаващи електротехнически или други, свързани с бизнеса на компанията, специалности. Традиционно стажанти на ЧЕЗ са студентите от „ЧЕЗ Академия“, както и финалистите от конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за ученици и студенти. Различното тази година ще бъде, че някои от дейностите, инициативите и формите на обучение ще се проведат онлайн. На 18.06.2020 г. от 14.30 ч. до 16:30 ч. ще се организира онлайн среща с представители на ЧЕЗ и  студенти от Технически университет–София.

Платените летни стажове са една от инициативите на ЧЕЗ в подкрепа на професионалното образование и създаването на подготвени и мотивирани хора, които да намерят професионалната си реализация в българската електроенергетика. През 12-те години от съществуването ѝ, през стажантската програма на ЧЕЗ преминаха почти 900 участници, а над 200 намериха професионалната си реализация в дружествата на ЧЕЗ в България. Някои от тях вече заемат и ръководни позиции.

Допълнителна информация за стажантската програма и за инициативите на ЧЕЗ в подекрепа на професионалното образовавие може да се получи на и-мейл адрес stajanti@cez.bg, на сайта на ЧЕЗ – http://www.cez.bg/bg/karieri/stazhantska-programa.html, www.kadedrugade.com и във фейсбук-страницата „ЧЕЗ–Къде другаде?“ /https://www.facebook.com/kadedrugade/.

 

Пресцентър на „ЧЕЗ България“ EАД

е-mail: communications@cez.bg