ЧЕЗ ТЪРСИ НАЙ-УСПЕШНИТЕ СТУДЕНТИ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛНОСТИ

За втора година се провежда конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за студенти

За втора поредна година ЧЕЗ организира конкурс „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за студенти от електротехнически специалности. В него могат да участват студенти от технически висши учебни заведения на територията на Западна България. Трима ще получат стипендии от ЧЕЗ за учебната 2018/2019 г. Условията за кандидатстване и сроковете са обявени на сайта www.stipendiant.com в секция „Студенти“.

„Стремежът ни е да поощрим талантливите млади хора по цялата верига на образованието – от професионалните до висшите училища. Целта на програмата е „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ е да им покаже, че българската енергетика и българското общество имат нужда от уменията на младите специалисти и че те имат възможност за кариера в България“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, който е патрон на програмата.

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за студенти стартира през учебната 2017-2018 г., когато бяха дадени първите стипендии на студенти от Техническия университет в град София. Той е естествено продължение на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за ученици, който стартира през 2012 г. и бе насочен към ученици от 12 клас на професионалните технически гимназии на територията на Западна България. Досега в състезанието са кандидатствали над 850 ученици, от които 51 са получили стипендии. Повече подробности за конкурса и правилата може да бъде намерени на сайта: www.stipendiant.com.

Пресцентър „ЧЕЗ България“ ЕАД