Черно море се наложи над Пирин с минималното 1:0

August 12, 2022, Варна: Efbet лига: Черно море - Пирин Благоевград на Стадион Черно море, Friday (Photo by Михаела Аройо/Стартфото Mihaela Aroyo/startphoto.bg 2022)

Черно море продължава впечатляващото си представяне от началото на сезона. Варненци грабнаха четвъртата си победа в пет мача досега и поне временно оглавиха класирането след 1:0 срещу Пирин (Благоевград) в първи мач от поредния кръг на родното първенство. Три от четирите победи на “моряците” идват точно при този резултат, който се превръща в любим за тях.

Евгений Сердюк донесе победата на домакините. Украинският нападател се разписа в третата минута, когато след грешка на Александър Дюлгеров отне топката, напредна в наказателното поле и въпреки съпротивата на двама противникови играчи, прати кълбото в мрежата на Янко Георгиев за 1:0.

В минутите след първия гол футболистите на Черно море имаха още няколко отлични шанса да отбележат, но те бяха предотвратени от хубави спасявания на Георгиев, както и от решаващи намеси на защитници на “орлетата”. Всичко по-интересно за благоевградчани се случваше благодарение на Мартин Смоленски, който бе най-активният благоевградчанин.
Поражението оставя Пирин на четиринадесета позиция в класирането с едва две точки от шест изиграни мача.