Честит професионален юбилей, Любо

В заседателната зала на Областната администрация в София - награждаване за най-добър журналист на годината от областната управителка Росица Иванова и заместник областния управител Николай Николов

Сътрудникът на вестник „Вяра” Любомир Кузев от Долна баня празнува 45-и професионален юбилей. Радваме се, че работим с теб, Любо, и се надяваме да подължаваме още дълго да работим заедно. Ето какво разказа самият Любо за своя професионален път: „Точно преди 45 години в първите дни на месец юни започна моят професионален път в журналистиката. Започна с една малка дописка за проведен празник в Долна баня, която бе отпечатана на първата страница на тогавашния окръжен вестник “Софийска правда”. И ето вече повече от четири десетилетия и половина съм в бурния живот на журналистическата гилдия и, забележете, връстник по перо на моя роден град.

В Търговище с колеги от общинските радиа на Националния радиоконкурс “България цяла” и с покойния професор Веселин Димитров – председател на журито

Мои материали са печатани в различни национални, регионални и местни вестници и списания, мои репортажи и предавания са излъчвани по Българското национално радио – програма “Хоризонт” и “Христо Ботев”, Радио София и Радио Благоевград, както в някои частни радиостанции. Материали и предавания за Долна баня и селищата от съседните общини са излъчвани и се излъчват по Телекабел – Пазарджик.

И винаги през тези години съм се стремял написаното от мен да бъде вярно, достоверно и непреувеличено. На преден план за мен винаги са били, сядайки пред белия лист или на компютъра, журналистическата етика и морал.

И ако за читателите, слушателите и зрителите моите материали са били винаги желани и приятни, сърдечно ви благодаря!

И по радио, и в преса
Любовият глас звучи
и предизвиква интереса

дори на цели общини.

И в делник, и в празник
Кузев е неуморим.
Лошите с гласа си дразни,

за добрите е любим.

Да си жив и здрав, колега,
юбилеят да ти е честит,
към бъдещето ведро гледай

и много здраве и пари!”