Четата на Танчо Калпаков наказа четири пъти Героя в Сливница

Марек няма спирка – 27 точки от девет мача

Ташко СУЛЬОТОВ

Деветия си мач за първенството на ЮЗ трета лига, група А, футболистите на Марек от град Дупница изиграха на стадиона в Сливница срещу местния Сливнишки герой. Още след първия съдийски сигнал на Георги Иванов, футболистите на Марек заиграха много уверено и упражниха натиск над съперника си. Атаките на гостите се провеждаха най-вече по крилата, но ударите на Николай Ганчев, Георги Божилов, Иван Калайджийски и Росен Йорданов не бяха точни в завършващата си част срещу вратаря Димитър Симеонов. В 37-ма минута след добра флангова атака отдясно, подета от Иван Калайджийски, последва пас към Росен Йорданов, който с директен обстрел озори вратаря на домакините Димитър Симеонов. Той отби топката, но в добавката нападателят на Марек не сгреши за 0:1.

След почивката отборът на гостите излезе отново много мобилизиран и с нагласа за отбелязване на втори гол след дадените от Танчо Калпаков указания на почивката. В 47-ма минута след атака по левия фланг Николай Ганчев стреля, коженото кълбо се отби от защитник на домакините, попадна у Веско Любомиров, който с левия крак с диагонален шут изпрати топката в десния ъгъл за 0:2. След това попадение домакините опитаха с риск за оголване на защитата и игра ва банк да намалят резултата, и успяха. В 73-та минута след атака по десния фланг Йордан Тодоров насочи топката към Николай Маринов и той отблизо огорчи вратаря Пламен Младенов за 1:2. От този момент нататък мачът стана двуостър, създаваха се ситуации  пред двете врати. Футболистите на Марек играеха по-смислено и с по-добри и качествени  атаки. В 87-ма минута след центриране на Александър Близнаков  пред вратата на домакините включилият се в помощ на нападението Боян Стойнев се оказа най-съобразителен и изпрати кълбото неспасяемо във вратата на Димитър Симеонов за 1:3.

В добавеното време резервата Симеон Димитров бе изведен пред наказателното поле на домакините, насочи топката от движение, вратарят Димитър Симеонов я изби, тя попадна у Димитър Илиев, който бе спънат от защитник на Героя и главният съдия Георги Иванов съвсем справедливо отсъди дузпа, която Александър Близнаков превърна в гол, изпращайки кълбото в обратната посока на Димитър Симеонов за 1:4.

„Много добър мач за нашия отбор. Момчетата успяха да се възстановят за мача срещу Сливнишки герой, за разлика от този срещу Ботев (Ихтиман), и след далеч по-добра и качествена игра успяхме да победим един от силните отбори в групата – Сливнишки герой. Следващият ни мач ще бъде на стадион „Бончук“ срещу третия отбор на ЦСКА-1948”, сподели Танчо Калпаков – старши треньор на Марек.

С тази победа отборът на Марек спечели 27 точки от 9 изиграни срещи и е едноличен лидер в групата си.

Марек: Пламен Младенов, Стивън Ангелов, Боян Стойнев, Александър Башлиев, Иван Калайджийски, Александър Близнаков, Димитър Илиев, Росен Йорданов, Веселин Любомиров, Николай Ганчев, Георги Божилов (Анжело Кючуков, Симеон Димитров, Иван Влахов, Радослав Михалков)

Снимки – Бисер Тодоров