Четвъртокласниците Иван и Тими трогнаха цял Разлог с добро дело

Две деца от ОУ „Никола Парапунов“ в Разлог бяха наградени за изключително благородна постъпка. Иван Фарфаров и Тимолеон Велкопулос от 4 „б“ клас се превърнаха в добротворци с помощта на своите родители.

През лятото на тази година момчетата продават направена от тях домашна лимонада с естествени продукти (лимони, мед, мента и лавандула). Събраните средства даряват на майката на свой приятел, който има известни двигателни затруднения. Жената се грижи сама за детето си и досега единствената помощ, която е имала, е от община Разлог. С дарението на двамата четвъртокласници, семейството получава не само финансова подкрепа, но и огромен жест на човещина и съпричастност.

В инициативата на децата се включва и класната им ръководителка Жана Барова. Майките на двете момчета от самото начало ги насърчават и помагат за доброто дело.

А то бе оценено по достойнство от местната Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица. Обществените възпитатели връчиха т.нар. „Грамота за доброта“ на двамата четвъртокласници. Председателят на комисията Венцислав Гърменов, секретарят Славка Шаркова и въпитателите Мария Костадинова, Лина Пъргова и Калина Ергина поздравиха както тях, така и техните родители и учители.

При връчването на грамотите пред съучениците на Иван и Тими, те споделиха колко е важно този добър пример да бъде пътеводна светлина за всички – малки и големи. И всеки от нас да протегне ръка на човек в нужда.