Четирима починали от Covid-19 през почивните дни в Дупнишко

36 са вече хоспитализираните в Дупница, 26 са в Кюстендил

Нови 61 положителни случаи с Ковид-19 има в област Кюстендил за изминалите 4 дни – от 3 септември до 6 септември включително. Новозаразените лица по общини са: Кюстендил – 32, Дупница – 19, Сапарева баня – 7, Кочериново – 2 и Бобов дол – 1, съобщават от Областния оперативен щаб.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил има хоспитализирани 26 лица. Двама пациенти са на интензивно лечение, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница има настанени за лечение 15 души. Четирима от тях са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ “Св. Иван Рилски 2003”, град Дупница са настанени за лечение 21 лица. Един от тях е в реанимация, а шестима други са на кислород.

През изминалия период има починали четирима души: 82-годишен мъж, с придружаващи заболявания, от община Бобов дол; 52-годишен мъж от община Сапарева баня; 63-годишна жена от община Дупница и 46-годишен мъж от община Дупница. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.