Чистка на областни управители от ИТН, сменят Катя Димитрова?

Управляващите бързо раздадоха апетитните постове на довчерашните си коалиционни партньори от ИТН и вече е сигурно, че проблемите в спалнята ще доведат до бурен развод, подплатен с много компромати и удари под кръста, пише Tribune.bg.

Петима от десетте уволнени областни управители от партията на Трифонов бързо-бързо намериха кой да ги смени. Област Русе, Враца, Кюстендил, Плевен и Разград вече са с нови губернатори, разкриват източници на медията.

Временно изпълняващ длъжността областен управител на Враца става Красимир Колев, Кюстендил поема Любомир Терзийски, Людмил Христов е лицето на промяната в Русе, Виолета Йеремиева отива в Плевен, а Драгомир Златев заема поста на д-р Деян Димитров в Разград.

Областният управител на Кюстендил Катя Димитрова заема поста от 14 януари тази година. Тя е родена в Дупница през 1969 г., има 20-годишна практика като адвокат, член на Адвокатската колегия в град Кюстендил. По време на служебния си път е работила като юрист към общинска администрация. Участвала е в редица специализирани обучения и семинари по темата за превенция на насилието.