Чисто нова рампа за хора с увреждания в петричкото село Марикостиново стои недостъпна за тях, д-р Катерина Андреева: За да я ползват, трябва да се обадят предварително на БДЖ

Чисто нова рампа за хора с увреждания стои неизползваема от месеци в петричко село. Рампата е монтирана на жп спирката в село Марикостиново и е предназначена за лекуващите се в близката болница, предава bTV. Заради строежа на автомагистрала „Струма” се наложило жп линията при Марикостиново да се измести, а с нея и спирката, до която се стига по 54 стъпала. От БДЖ помислили за хората с увреждания и изградили рампа. Да я използваш обаче, се оказва сложно. Два дни преди да отидат в болницата, пациентите трябва да се обадят на посочен на сайта телефон, за да отиде човек, който да отключи платформата и да ги свали по стълбите, обясни д-р Катерина Андреева.

Болницата за калолечение приема стотици пациенти с проблеми в опорно-двигателната система. За всички тях най-удобно до миналата година било да стигат до Марикостиново с влака, но сега заради сложната процедура за ползване на рампата те избягват железопътния транспорт. Хората, които посещават болницата, се надяват скоро рампата да се ползва достъпно. Засега платформата стои покрита – да се пази от дъжд и слънце.