Чистят пролетно Самоков

Метачи плъзнаха по 4 главни улици

Стартира кампанията по пролетно почистване на община Самоков. Кампанията е ежегодна и включва заложени дейности по чистотата, които са ангажимент на общината, както и ангажиране на собственици на имоти и търговски обекти. Въпреки че тази зима бе с малко сняг, заради ниските температури, бе направено интензивно опесъчаване, обясниха от екипа на кмета Владимир Георгиев.

По тази причина в началото на кампанията усилията са концентрирани в събирането на пясъка по улиците. За целта са ангажирани лицата от звеното по озеленяване и дейности по чистотата. В момента са обхванати главните улици на Самоков – бул. “Искър”, ул. “Цар Борис III”, “Житна чаршия” и “Преспа”, като ще бъдат почистени всички улици в града.

След приключване на почистването, ще започне измиване на улиците. От общината ще изпратят писма до собствениците на търговски обекти да почистят около магазини, ресторанти, хотели и т.н. Тази година заради епидемията от коронавирус няма да се организират традиционните акции съвместно с гражданите на Самоков, като от общината ги призовават да въведат ред около домовете си и околоблоковите пространства. По традиция ще бъде организирано извозване на събраните отпадъци, като е желателно хората, които са извършили малки ремонти или са направили основно почистване на дворовете си, да се обърнат към отдел „Екология”, казаха от общината.