Читалищата в Дупница с благотворителен концерт

 Включват се в инициативата „Мартеница с кауза”

Благотворителен концерт под наслов „ЗаЕдно“ готвят читалищата в Дупнишка община за Деня на самодееца и любителското художествено творчество. Изявата се организира със съдействието на община Дупница, в подкрепа на инициативата „Мартеница с кауза” на Сдружение „Близо до теб”.

Събитието цели със събраните средства да се закупят едногодишни абонаментни карти за спортни клубове и творчески школи, спомагайки талантливи деца на територията на общината, да продължат успешно своето творческо и физическо развитие.

„Купувайки мартеница, ще помогнете на едно дете да сбъдне мечтата си да спортува, рисува, пее или танцува. Ако дойдете на концерта, ще се потопим в магията на изкуството, обединени от емоции и с добро сърце, заедно да сбъднем нечия детска мечта!”, казват организаторите. Концертът е на 17 февруари от 18:00 ч. в салона на театър „Невена Коканова”. В него ще участват самодейци от всички читалища в общината.

Читалищата ще участват в благотворителната кампания „Мартеница с кауза” и с изработване на мартеници, както ще направят и училищата, като материалите саосигурени от сдружението. В края на този месец ще има базари и със събраните средства ще бъдат платени едногодишни такси на талантливи деца в неравностойно положение за школи по изкуства или спортни.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА