Читалището в Големо село с ново ръководство

Йордан Станкев избран за председател, майсторката на носии Райна Ковачка ще бъде секретар

 

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

Ново ръководство има читалището в бобовдолското Големо село. На отчетно-изборно събрание на Народно читалище „Разметаница 1919“ Йордан Станкев е избран за председател, а Велчо Сотиров и Валентин Иванов – за членове на настоятелството. Тримата са подкрепени при гласуване на всичките присъстващи на събранието 32-ма от общо 54 членове на читалището.  Избрана е и нова проверителна комисия, в която са Иванка Васева, Нели Рангелова и Невена Гърнева. Иванка Васева е избрана за председтател на комисията. За читалищен секретар е избрана Райна Ковачка- Иванова.

,,Приети бяха също отчетният доклад и годишният финансов отчет. Новото ръководство ще продължи борбата за оцеляването на читалището. Преди 3 години, когато аз станах секретар, то беше пред загиване. Съхранихме го и искаме да продължи дейността си. Аз също ще продължа да помагам. Една от целите ни е изграждане на паметник на загиналите във войните големоселци, като все още предстои  учредяването на инициативен комитет”, каза досегашната читалищна секретарка Катя Станкева.

Новият председател Йордан Станкев е пенсионер от мините в Бобов дол и в момента работи в ТЕЦ „Бобов дол”. Новият секретар Райна Ковачка – Иванова има шивашко ателие в селото, занимава се с тапициране на мебели и изработва български народни носии. Тя ще бъде назначена на щатна длъжност. Предстои регистрация на новото ръководство.