Членове и симпатизанти на ГЕРБ осъмнаха пред ГДНП, ще има протест и пред Министерски съвет

Депутати, бивши министри, членове и симпатизанти на ГЕРБ се събраха рано тази сутрин пред Главна дирекция “Национална полиция” (ГДНП). Лидерът на партията Бойко Борисов прекара нощта в ареста. Вчера малко преди 21:00 ч. той, медийният му съветник Севделина Арнаудова и ексминистърът на финансите Владислав Горанов бяха задържани.
Ако някой с някоя болна глава си е въобразил, че ще ни пречупят искам да му кажа още рано сутринта, че е сбъркал”. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

“Ние не може да не защитим лидера си. Ако някой болен мозък си въобразява, че може да злоупотреба с държавните институции, той е сбъркал”, каза още Дончев и добави: “Познавам Бойко Борисов от над 10 години. Не вярвам, че той може да е изнудвал когото и да е. Тази операция има за цел да обезглави опозицията”.
Според националния координатор на ГЕРБ Никола Николов “това е театър, организиран от Бойко Рашков и Кирил Петков за да прикрият своята пълна безпомощност”.

“Цялата тази ситуация е абсурдна. Връщаме се към 1945 г., когато хиляди са били отвеждани от домовете си. Понеже не им харесва съдебната система остава да върнат Народния съд”. Това каза другият зам.-председател на ГЕРБ Делян Добрев по повод обиска и отвеждането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов късно снощи в ГД “Национална полиция”. Според Добрев с това задържане правителството на Кирил Петков цели да прикрие важни решения свързани с военния конфликт в Украйна.
В четвъртък вечерта Костадин Ангелов призова всички симпатизанти на ГЕРБ да се присъединят към протеста на партията пред сградата на Министерски съвет. Той започва точно в 09:00 ч.

Ангелов заяви, че това ще бъде мирен протест.