Чудовищната S-класа Rocket с 900 к.с. под капака развива 350 км/ч, докато гледате филм на задната седалка

 

Бързо, по-бързо, Rocket 900! На базата на Mercedes S 65 AMG Brabus създава истинско чудовище с 21-цолови джанти. Неговият V12 битурбо мотор развива 900 к.с., а към задните колела се изпращат до 1500 Нм. Rocket оправдава името си – супермощната S-класа се изстрелва като снаряд. Спринтът 0-100 отнема едва 3,7 сек. Докато колата не получи гуми с хомолагация за над 350 км/ч, максималната скорост ще бъде точно толкова. Пътниците ще се наслаждават на истински лукс – от High-End аудиосистема, през седалки, на които можеш да полегнеш, до хладилник – всичко това е на борда.

В завои Rocket 900 прави впечатление на тежичък

Лукс за пистата? Ако това е бил планът, той не е изпълнен. На Contidrom Rocket наистина се движи добре благодарение на прецизното си кормилно управление и мощните си спирачки – но те не могат да прикрият високото тегло и липсата на 4х4-задвижване, особено в бързи завои. Докато водачът и пътникът са обгърнати добре от регулируемите седалки, пасажерите отзад се търкалят безпомощно насам-натам.

В Brabus Rocket 900 без проблем ще гледате филм и ще пиете шампанско със скорост 350 км/ч

Бързо ни става ясно, че мястото на Brabus Rocket са германските магистрали. Именно там луксозният звяр е най-силен и остава достатъчно комфортен. Въпреки снижаването окачването демпферира успешно всички неравности. Асистентите за следене на лентата и за мъртвия ъгъл постоянно анализират ситуацията на пътя и взимат най-правилните решения за водача и автомобила. „Сърфирането“ на гребена на въртящия момент е подчертано от звук, който кара кожата ти да настръхне. Стрелката на скоростомера светкавично се залепва на 250 – а също толкова светкавично колата се връща до състояние на покой. Високоефективната спирачна система с керамични дискове (420х40 мм отпред, 360х32 мм отзад) работи още по-брутално от задвижващия агрегат – и то въпреки теглото над 2 тона.

Технически данни на Brabus S-клас 900

Двигател: V12 Biturbo, работен обем: 6233 куб.см, макс. мощност 900 к.с., макс. въртящ момент:1500 Нм, тегло: 2250 кг. 0-100 км/ч: 3,7 сек, макс.скорост: 350 км/ч (ел. ограничена). Цена на тестовия автомобил: 803 000 лв.

Извод

Рядко луксът и високото спортно майсторство са се доближавали толкова много. Наистина идеалното поле за действие на Brabus Rocket 900 са правите участъци – именно на тях той може да демонстрира силните си страни. За да покаже още повече престиж обаче, „конете“ трябва да станат над 1000.

  

Керамични спирачки укротяват 2-тонния Brabus