Чудо! 50-годишен пиян кюстендилец легна на релсите и се размина със счупени ребра, спаси го машинистът

В района гъмжеше от полиция, пожарна и медицински екипи.
  • Мъжът решил да сложи край на живота си – не му се живеело

Голяма драма се разигра в Кюстендил, когато пътническият влак Перник – Кюстендил едва не размаза на релсите 50-годишен кюстендилец. Мъжът, който бил доста почерпен, решил да сложи край на живота си, качил се на жп линията в района на бившето опитно поле и легнал на релсите в очакване идването на влака. За радост и на легналия на релсите мъж, и на машиниста инцидентът не довел до фатален край, коментират от полицията.

Униформени едва достигнаха до 50-годишния кюстендилец по ул. „Еверест”, която води към жп линията, заради снега.

Още в далечината машинистът видял мъжа и само благодарение на бързата му реакция успял да спре композицията навреме и да предотврати най-страшното.

Малко след 19,30 часа ул. “Гоце Делчев”, която е успоредна на жп линията, бе изпълнена от полицейски автомобили, кола на пожарната и линейка. Живеещи в района не разбрали каква е причината за такова масово струпване на коли от тези ведомства, но видели, че човек е качен в линейка.

“Свалиха някакъв човек отгоре, откъм жп линията, качиха го в линейката и тръгнаха със сирени. Полицаите непрекъснато се качваха по стръмната улица, водеща към линията, и доста дълго време се задържаха в района. По-късно по заведенията се говореше, че някакъв пиян мъж се разхождал по линията и по чудо не е мъртъв, тъй като машинистът е спрял с мъки влака. Никой не коментираше дали е от квартал “Бузлуджа”, който е точно в този район”, сподели Георги Костадинов.

„Когато отидохме на място, краката на човека бяха заклещени под влака. Успяхме да го извадим, а той стенеше от болка. До него открихме и две празни бутилки от водка и бира. Каза, че не иска да живее повече и е решил да сложи край на живота си“, казаха работещи по случая.

Подробности в печатното издание

 

 

 

Вестник “Вяра” уведомява своите читатели