“Чуковете” и “Славата” направиха реми

„Миньор” (Перник) завърши 1:1 като домакин на „Струмска слава”. Срещата предложи интересен футбол, като за първи път от дълго време насам имаше фенове на трибуните на Стадиона на мира. Борислав Николов откри за гостите в началото на второто полувреме, а Борис Галчев изравни минути по-късно от дузпа.
Първата опасност беше създадена от гостите от Радомир в 13-ата минута. Антон Тунгаров се оказа свободен в наказателното поле на „Миньор”, последва удар с глава, но Даниел Леонтиев улови. “Чуковете” отговориха с изстрел на Божидар Васев, но този път Драгомир Петков внимаваше, избивайки в корнер.
В 23-тата минута Божидар Васев поиска 11-метров наказателен удар за домакините, но реферът Васил Минев даде знак играта да продължи. В 34-тата минута продължително разбъркване в пеналтерията на Славата не доведе до удар към вратата. Такъв беше осъществен след минута, когато Мирослав Будинов шутира от 7-8 метра, но вратарят Петков улови.

Началото на второто полувреме беше шеметно. В 49-ата минута Борислав Николов  даде аванс на „Струмска слава”. Гостите от Радомир поведоха след добра акция през центъра, която изведе Николов сам срещу Леонтиев и нападателят не сбърка – 1:0 за Славата. Само след три минути съдията отсъди дузпа за домакините, след като вратарят Петков извърши нарушение срещу Будинов в наказателното поле. Зад топката застана Галчев и техничарят не сбърка – 1:1. Веднага след изравняването “чуковете” можеха и да поведат, но Драго Петков спаси изстрел на Будинов.
До края гостуващият състав направи няколко пропуска пред рамката на Леонтиев и този добър мач за стандартите на Втора лига завърши без победител.

Старши треньорът на „Струмска слава” Владимир Димитров сподели след равенството 1:1 с „Миньор”, че е изненадан от вниманието на феновете на домакините. Ултрасите на перничани бурно освиркваха специалиста почти през целия двубой. „Не съумяхме да реализираме положенията. Създадохме доста положения през първото полувреме. Майсторството пред гола ни лиши от трите точки. Допуснахме грешка при изравнителния гол. Ако бяхме задържали десет минути, щяхме да спечелим, защото „Миньор” щеше да се оголи и щяхме да имаме възможности да контраатакуваме. За мен се получи добър мач, публиката е нормално да е недоволна, защото техният отбор не спечели. Аз съм приятно изненадан, оказаха ми достатъчно внимание, като звезда съм. Има си съдийски наблюдател, който да дава оценки на съдийството. Доиграваме сезона, пробваме различни схеми, давам шанс на играчи, които са играли по-малко. Няма за какво да се борим”, каза още той./ sportal.bg