Шести турнир по футбол на Георги Стоянов-Банката се проведе в Петрич

В зала „Арена Петрич“ се проведе шестото издание на турнира по футбол  в памет на Георги Стоянов-Банката. Организатор бе местниятфенклуб на Левски от град  Петрич.

Участваха 6 отбора от пет училища в Петрич – „Антон Попов”, „Христо Смирненски”, „Гоце Делчев”, „Н.Й.Вапцаров”, „Кочо Мавродиев” и ОУ „Бр.Миладинови” с.Кърналово. Отборите бяха разделени на две групи по три, като първият от едната група игра срещу втория от другата. На финала се срещнаха  добиха право отборите на СУ „Н.Й.Вапцаров” и ОУ „Г.Делчев”. В редовното време приключиха при резултат 0:0. Съгласно регламента на турнира се стигна до изпълнение на дузпи, където по-точни от бялата точка бяха футболистите на СОУ „Н.Й.Вапцаров”. На второ място остана отборът на ОУ „Г.Делчев”, които не допуснаха гол във вратата си в четирите изиграни срещи и влязоха във финала с голова разлика 12:0, но рулетката на дузпите им обърна гръб.

Раздадени бяха индивидуални и отборни награди, както следва:

Най-добър вратар – Алекс Милушев, СОУ „Н.Й.Вапцаров”;

Най-полезен играч – Иван Нушев, ОУ „Г.Делчев”;

Голмайстор – Патрик Караангелов, ОУ „Г.Делчев”;

Най-добър вратар – Марти Георгиев, ОУ „Г.Делчев”.

Наградите бяха връчени от известния петрички бизнесмен и бивш президент на ОФК Беласица Венко Папалюгов, който присъства и на откриването и на част от срещите от Световното първенство по футбол в Катар 2022.
Отборните награди бяха купи, медали, календари на Левски София и екипи на Левски за всички участници.  На отбора на СОУ „Н.Й.Вапцаров”, като победител в турнира, бе връчен ваучер за безплатно посещение на музея на Левски на „Герена” в столицата.

Ташко СУЛЬОТОВ