Шефът на МВФ Лагард: Г-н Борисов, лидерството ви е от критично значение

Вашето лидерство остава от критично значение за осигуряването на просперитета на България, написа Лагард до Борисов

Шефът на МВФ Крисин Лагард изпрати поздравително писмо до премиера Бойко Борисов във връзка с избирането му за министър председател.

В поздравителния си адрес до министър-председателя Лагард отбелязва, че очаква продължаване на ползотворното и ефективно сътрудничество, което е съществувало в отношенията с българските власти и лично с премиера Борисов в предходните му мандати.

“Вашето лидерство остава от критично значение за осигуряването на просперитета на България чрез опазване на фискалната устойчивост и подкрепата за растежа и инвестициите”, допълва Кристин Лагард.

Преди дни Федералният канцлер на Германия Ангела Меркел също поздрави Бойко Борисов за избирането му за министър-председател на България. По думите й, феноменалният успех на Борисов за трети път да бъде начело на правителство е показателно за доверието в него и за това, че е куражлия човек.

Борисов бе поздравен също от Жан Клод Юнкер, президентът на САЩ Доналд Тръмп и редица европейски лидери.

Руският президент Владимир Путин също поздрави нашия премиер и дори вчера проведе телефонен разговор с него в който са обсъдили проектите АЕЦ “Белене” и Хъб “Балкан”.

Преди 2 дни Кристин Лагард поздрави и финансовия министър Владислав Горанов за повторното му избиране на поста.

В поздравителен адрес до министър Горанов тя му пожелава успех и изразява увереност, че неговото ръководство ще осигури непрекъснат просперитет за България чрез запазване на фискалната стабилност и поддържане на растежа и инвестициите.

Кристин Лагард потвърждава и готовността на МВФ за продължаване на ефективното сътрудничество, което Фондът и българските власти са поддържали през годините, включително и с Владислав Горанов по време на предишния му мандат като финансов министър.