Шоле се справи с Рилски във Франция и сложи край на сезона му в Европа

Без американците Еван Бати, Дидмаджио Уигинс, Брендън Рандолф и контузените Мирослав Васов и Данчо Минчев, Рилски спортист загуби и последния си мач за този сезон в турнира ФИБА Европа Къп.
Това стана при гостуването на тима от Самоков на френския Шоле, който победи нашите със 100-75.

Противно на очакванията за тотално надмощие на домакините, при отсъствието на половин отбор на Рилски, българите изиграха страхотно първо полувреме.
Самоковските баскетболисти демонстрираха умна игра, себераздаване и взаимопомощ, при което не само, че не позволиха на домакините да се откъснат напред в резултата, а дори и повеждаха на два пъти.

Все пак в края на втората четвърт домакините успяха да поведат с по-голяма разлика и да се оттеглят на почивката с аванс от 9 точки – 49-40.

Със старта на второто полувреме под прожекторите за Шоле излезе Пери Елис, който в третата четвърт сякаш не пропускаше от каквато и позиция да стреля, който и защитник да е срещу него.

Това веднага се отрази на резултата и домакините набързо стигнаха до 20 и повече точки актив, като четвъртината приключи при 81-62.

В последния период домакините сякаш свалиха темпото на игра, но въпреки всичко продължиха да контролират събитията на терена и безпроблемно спечелиха мача.

За Рилски спортист с най-много точки се отчете капитанът Чавдар Костов, който приключи двубоя с актив от 16 т. По 15 вкараха Сашо Янев и Денислав Вутев, 12 записа Васил Попов, 9 Крис Минков, 4 Христо Бъчков, с 3 остана Деян Карамфилов, а 1 отбеляза Георги Адирков.
За Шоле Пери приключи с 22 точки.