Шофьорите в Дупница подхождат с разбиране към задръстванията заради ремонта на улица „Самоковско шосе”

Работниците продължават работа по рехабилитацията на пътя.
  • Бившата учителка Татяна Христова: Ще изтърпим някои неудобства, но пък после ще бъде по-хубаво

Ремонтът на улица „Самоковско шосе” в Дупница предизвиква задръствания в пиковите часове. По-голямата част от шофьорите обаче подхождат с разбиране и не се стига до ексцесии, докато водачите чакат да дойде редът им за преминаване. Има обаче и такива, които се изнервят, когато им се налага да поседят повече на сложените малки светофари, макар че червеното свети най-много 30 секунди.

Водачите преминават с превишено внимание през участъка.

В момента рехабилитацията на пътя се извършва на едното пътно платно, докато автомобилите преминават по другото, тротоарите също се подменят. „Самоковско шосе” е една от най-натоварените улици в Дупница и през този участък на ден минават огромен брой автомобили, автобуси и тежкотоварни коли.

Татяна Христова

„Виждате, че през повечето време светофарът свети червено около 20-30 секунди, което не е голям проблем. Малко по-бавно се преминава между 7 и 8 сутринта, като хората тръгват за работа, и около 17 и 18 часа в късния следобед, когато се прибират. Наблюдавам, че някои колеги се нервират, че трябва да чакат малко повече, но не е болка за умиране. Този участък отдавна имаше нужда от нов асфалт и е хубаво, че бяха взети мерки. Някак си ще изтърпим временното ограничение”, коментира пред „Вяра” шофьорът Георги, докато чакаше да премине през участъка в ремонт.
Поговорихме и с бившата учителка Татяна Христова, която има къща на няколко метра от пътя. Според нея извършваният ремонт не причинява особени проблеми и всички дупничани трябва да изтърпят временното неудобство.


„Живея в центъра на града, но всеки ден съм тук. В тази къща имам 30 кокошки, едно ловджийско куче и 4 котета. Идвам сутрин и вечер, за да ги храня и наглеждам. Единственото негативно нещо, което почувствахме, беше, когато нямаше вода. Това се случи преди няколко седмици, когато подмениха водопровода. Сега вече имаме вода, но тя тече слабо и налягането е по-ниско. Наистина е малко по-шумно напоследък заради ремонта на пътя. Но какво можем да искаме, когато се работи? Нормално е в пиковите часове да има малко повече коли, защото има много дупничани, които работят в София и се връщат у дома след 17-18 часа.

Подменят се и тротоарите.

Сложени са светофари и движението се регулира, просто хората трябва да пресичат с повишено внимание. Ще изтърпим някои неудобства, но пък после ще бъде по-хубаво”, заяви пред „Вяра” Татяна Христова.