Щастлива развръзка! Откриха невредими изчезналите брат и сестра от Копривлен

Акцията по издирването продължи 10 часа, за децата се грижила баба им

Драмата с изчезналите деца от хаджидимовското село Копривлен завърши с щастлив край. Сигналът за липсващите братче и сестриче вдигна полицията в Благоевградско на крак. На тел. 112 към 1,30 ч. през нощта бабата на децата съобщава, че внучетата й не се прибрали вечерта. Веднага са предприети издирвателни действия от полицията. Децата са живеели отскоро в хаджидимовското село Копривлен, каза кметът Лъчезар Банев, който също е участвал в издирването им.
Акцията е продължила близо 10 часа, а децата са открити невредими. Малчуганите са в добро общо състояние, посочи говорителят на полицията в Благоевград Йорданка Шаркова.

10-годишното момиче и по-малкият й брат са намерени в района на град Хаджидимово. Няма данни за престъпление спрямо тях. Предстои да се уточни къде са били и защо не са се прибрали навреме вкъщи. „Колегите работят по случая, за да се изяснят фактите и обстоятелствата, да се разбере къде са били в часовете, в които са ги издирвали. Двете деца са живи и здрави. Те са намерени от нашите служители малко преди 12,00 часа на обяд”, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Благоевград.

Майката на двете деца изкарва препитанието си в чужбина, затова бабата се грижи за тях. Социалните служби също са започнали проверка по случая. Според местни хора братът и сестрата често са забелязвани да обикалят сами из селото.

Припомняме, през септември миналата година в Якоруда мистериозно изчезна малкият Мехмед. Докато си играл в двора на къщата, той просто се изпарил. Родителите дори изказаха предположения, че детето им е отвлечено. Малкият бе открит от горския стражар Муртаза Клечов в гора на 15 км от Якоруда. Така и не се разбра как 2,7-годишното дете се е озовало в гората.