Щастливеца и Бай Ганьо оживяват в Банско

 „Алеко Константинов – щастливият пътешественик“. Така беше озаглавен литературният урок, посветен на 160 години от рождението на бележития творец. Урокът е съвместна инициатива на учениците от IX „a” и  XI „б” клас на Професионална гимназия по електроника и енергетика  гр. Банско с тяхната преподавателка Елена Загорчина и читалищна библиотека.

Пред свои съученици, учители и гости те прочетоха за живота и творчеството на Алеко Константинов, наричан още Щастливеца, а Венцислав Топузов и Николай Захов се погрижиха за веселото настроение на присъстващите, като пресъздадоха сцена от разказа „Бай Ганьо в двореца”.

Деница Пантева, ученичка от IX „а”клас, подари на читалищната  библиотека нарисуваните от нея портрети на автора и неговия герой.

От  екипа на читалище ”Никола Вапцаров 1894”, благодариха на талантливите ученици Славея Милушева, Мариела Будина, Теодора Лефтерова, Радослава Топузова, Ивана Саизова. Със своя труд  те допринесоха да отбележим 160-та годишнина на твореца, мечтателя и пътешественика Алеко Константинов.