Юбилей за чудо и приказ: 70 години отбеляза Детска градина „Калина”

Публиката на крака приветства директора Райна Хаджийска, аплодисменти за деца и учители огласиха площада на Дупница

С неповторим юбилеен концерт ДГ „Калина” в Дупница отбеляза своята 70-годишнина.Емоциите в препълнената зала на Драматичен театър „Невена Коканова”  преливаха във въздуха.

Няколко поколения учители, родители и бивши възпитаници аплодираха на крака изпълненията на децата, които истински се раздадоха за рождения ден на своята любима детска градина. Сълзи от радост и гордост за постигнато през годините искряха в очите на преподавателите на най-голямото детско заведение в общината.

В истинска атракция за публиката се превърнаха учителките Весела и Цветелина Клисарски. Неразличимите близначки се превъплътиха в ролята на Алиса от страната на чудесата и успяха да смаят погледите на всички с умението да се появяват от различни места на сцената, докато изненадващо изскочиха пред публиката заедно и ръка за ръка. Ролята на водещ  бе поверена на любимата учителка Елза Иванова.

Изпълненията на малчуганите вдигнаха на крака млади и стари, а аплодисментите се чуваха чак на площад „Свобода”. Със свои изпълнения  участваха всички възпитаници на детското заведение, както и  вокалната група на ДГ „Калина”, клуба по художествена гимнастика и малките сладури, с ранно езиково изучаване на английски език. За добрата си работа, положеното старание и блестящото представяне децата получиха благодарност лично от директора на детската градина Райна Хаджийска, която им обеща за награда много забавления и игри.

 

Приветствено слово към всички отправи началникът на РУО- Кюстендил Мая Стойчева, която поздрави ръководството и учителите на ДГ „Калина” за положените грижи и усилия през всички години на работа. „Уникален концерт, юбилей за чудо и приказ. Истински фестивал за сетивата. Децата и учителите са се престарали за историческата дата. Много труд и работа, невероятен резултат! ”, коментираха горди родители, учители и близки, наблюдаващи невероятния спектакъл на сцената.

Събитието продължи с празнично парти за всички преподаватели от ДГ „Калина” . Бивши и настоящи учители извиха кръшно празнично хоро и смаяха погледите на всички с умението да играят „Шопското”. „Няма такъв колектив, всички за ръце и без грешка, начело с директорката Райна Хаджийска. Бяха наистина невероятни!” , довериха домакините на събитието