Югозападът загуби двама стоматолози, трети се бори за живота си

Д-р Лиан Соми

С двама лекари по дентална медицина се разделя завинаги Югозапада. В неделя починаха д-р Тодор Бойчев от Гоце Делчев и д-р Лиан Соми от Самоков.

29-годишният стоматолог Т. Бойчев издъхна след тежка верижна кастрофа на АМ “Струма”. Пътният инцидент стана в неделя вечерта, преди пътен възел „Студена“, в посока София. Зъболекарят се е ударил в страничната мантинела с лек автомобил “Ауди” и се завъртял на пътното платно. Впоследствие последователно се удрят още три автомобила – “Ауди”, “Фолксваген” и “Пежо”, управлявани от водачи от столицата.

Д-р Тодор Бойчев е закаран в пернишката болница, където е установена смъртта му. Мъжът се е прибирал към София, където живее и работи по специалността си. Тъжната вест за смъртта на младия зъболекар потресе обществеността на град Гоце Делчев.

Неделният ден донесе тежка новина и за жителите на Самоков, където внезапно почина стоматологът д-р Лиан Соми, който има собствена клиника в курортния град. Роденият в Сирия лекар по дентална медицина живее в Самоков от 1992 год., заедно със своето прекрасно семейство. Д-р Соми е баща на три деца, а по неговите стъпки в професията вървят дъщеря му и по-големия му син.

„С огромна болка и тъга в сърцата Ви съобщаваме, че внезапно на 20.11.2022 г. ни напусна завинаги д-р Лиан Соми – душата и сърцето на нашето семейство и клиника. Всеки, който го познава или се е докоснал до него по един или друг начин знае какъв човек беше, а именно човек, който изпълва пространството около себе си с настроение, любов, харизма и доброта. Каквото и да кажем за него ще е малко. Благодарим за щастието, с което ни дари в краткото си земно време. Дълбок поклон пред паметта му. Екипът ни е в дълбок траур“, написаха във фейсбук от клиниката. Опелото на д-р Соми ще се отслужи на 23.11.2022 г. от 13:00 часа в Митрополитската църква “Успение на Св. Богородица” , град Самоков.

Медици от столичната болница за спешна медицина “Н. И. Пирогов” се борят за живота на специалиста по дентална медицина д-р И. Моллов, от гоцеделчевското село Кочан. 52-годишният зъболекар е с фрактури на черепа, лицевата кост и гръдния кош след тежка катастрофа между градовете Симитли и Разлог. Инцидентът е станал на ремонтиран участък, със сигнализация и пътен знак А23. По информация на ОД МВР-Благоевград, товарен автомобил „Скания“ с 45-годишен водач е навлязъл в лентата за насрещно движение, след което е ударил странично лекия автомобил „Лен Ровер“  на 52-годишния зъболекар. С множество травми той е транспортиран за лечение в столицата.