Юноши старша възраст на „Беласица” победиха „Пирин”

Юношеският състав на „Беласица” излезе в отложен мач срещу „Пирин” (Гоце Делчев) без четирима титуляри. Здравко Корчев и Христо Якимов влязоха в групата на мъжкия отбор на ОФК „Беласица” за мача за Купата на България срещу „Локомотив” (Пловдив), а Стоян Тодоров и Божидар Николов са контузени. Това принуди наставника на петричкия тим Георги Киров да привлече шестима играчи от младша възраст.

Младите петрички футболисти търсеха начин за победа срещу домакините и успяха. Отборът на „Пирин” играеше затворено, разчитайки напред на контраатаки. През първата част на срещата гостите атакуваха предимно чрез Костадин Николов и Виктор Тодоров, но така и не се стигна до отбелязване на гол. За отбелязване е, че футболистите на домакините не успяха нито веднъж да достигнат до наказателното поле на „Беласица”.

На почивката наставникът на петричкия тим извърши две смени, които се оказаха много навременни и точни. Заигра се с трима нападатели, преса, и всичко това затрудни до краен предел отбора на „Пирин” (Гоце Делчев). В 55-ата минута Йордан Ризаков от гостите бе изведен отлично пред наказателното поле на домакините, но стреля от много малък ъгъл, което бе причина резултатът да не бъде открит в полза на „Беласица”. Пет минути по-късно след атака по десния фланг на гостите Панталей Цеков овладя кълбото, излъга първоначално двама, после още двама, насочи топката към свободния Мартин Стойков, който за жалост се засуети в наказателното поле и не успя да огорчи вратаря на „Пирин” – малко комична ситуация. Единственото по-сериозно голово положение за отбора на домакините бе в 70-ата минута, когато петрички защитник върна топката към вратаря си Тодор Димитров, който в стил „Игита” тръгна да лъже противников футболист, топката му бе открадната и вратарят на „Беласица” фаулира нападател на домакините извън наказателното поле , за което получи жълт картон. Атаките на петричките футболисти по двата фланга не спираха. В 88-ата минута Мартин Стойков бе изведен пред наказателното поле на домакините, успя да надбяга защитата и очи в очи срещу вратаря търкулна топката покрай него за 0:1.

С тази победа отборът на „Беласица” е само на една точка от втория във временното класиране – „Локомотив” (София), и ако иска да добие право за участие в мач бараж за влизане в елитната U-19, трябва да преодолее столичните „железничари” и да ги задмине в крайното класиране.

В неделя, 7 март, в първия кръг от пролетния дял на първенството юноши старша възраст на „Беласица” ще домакинстват на „Ботев-57” от София на стадион „Цар Самуил”.

Ташко СУЛЬОТОВ