Юри Васев стана част от треньорския щаб на „Марек“

Юри Васев за последно беше старши треньор на „Миньор“ (Перник)
  • Стадион „Бончук“ не е получил лиценз за професионален футбол, БФС идва на проверка

  •  Вариантите за домакински мачове пред дупничани са Симитли и Радомир

Юри Васев официално се присъедини към треньорския щаб на „Марек“. Специалистът вече е водил дупнишкия клуб, като това се случи преди 15 години, докато тимът се подвизаваше в „А“ група. Във визитката си наставникът има периоди начело на „Септември“ (Симитли), „Миньор“ (Бобов дол) и „Македонска слава“. Той беше на треньорския мостик и на юношите на „Лудогорец“, с които участва в младежката Шампионска лига. За последно Васев предвождаше пернишкия „Миньор“, с който спечели промоция за Втора професионална лига преди два сезона.
От ръководството на „Марек“ коментираха, че бързо са постигнали договорка с Юри Васев и той ще води тренировката в сряда заедно с останалите си колеги от треньорския щаб.
В същото време продължават опитите да се приведат стадион „Бончук“ във вид, който да отговаря на изискванията за Втора професионална лига. Преди няколко дни клубът е получил имейл от БФС, според който спортното съоръжение не получава лиценз за професионалния футбол.

Феновете на „Марек“ може и да не наблюдават любимците си на своя „Бончук“

„Към момента стадионът ни не е получил лиценз. Предстои комисия от БФС да дойде за последен път да инспектира съоръжението. Дай Боже „Бончук“ да получи лиценз, за да може да играем пред собствените ни фенове. Знаете, че финансовото ни положение е тежко, а ако се наложи да ползваме друг стадион за домакинства ни, това ще ни донесе нови разходи за наеми. Все пак сме мислили в тази посока, като вариантите пред нас са Симитли и Радомир“, коментира пред „Вяра“ президентът на клуба Цветан Видински.
Той допълни, че „Марек“ няма да привлича повече футболисти. Така новите попълнения в Дупница остават нападателят Димитър Атанасов, който е голмайстор на „Левски“ (Чепинци) за последния сезон в Югозападната трета лига и атакуващият полузащитник Даниел Васев, играл за последно в „Оборище“. Останалите, акостирали на „Бончук“ през лятото са защитникът Георги Илиев от „Кариана“ (Ерден), сапаревобанецът Румен Гьонов, който игра за „Витоша“ (Бистрица) в Първа професионална лига, июношата Евгени Илиев. Бившият капитан Росен Йорданов пък се завърна в родния си клуб от ФК „Кюстендил“.
С тима продължава да тренира и французинът Яя Соу, който играе като нападател.
„Марек“ напуснаха Васил Калоянов и Веселин Любомиров, който подсилиха „Септември“ (Симитли), срещу който дупничани ще играят в събота.

 

Димитър ИКОНОМОВ