Явор Бахаров за инцидента в Банско: Полицаят ме арестува с думите, че има 5-годишна дъщеря

Готов съм да лежа в затвора, заяви актьорът, осъден за шофиране с алкохол и наркотици

„Готов съм да лежа в затвора. Борих се със себе си, най-вече, да се успокоя, да мога да погледна спокойно хората по улиците в очите. Защото още в началото на целия инцидент се притесних за близките си и роднините си. Не беше приятно за тях. Усеща се неприятно чувство. Отдръпване. Усещам погледите как ме оценят”. Това каза в ефира на bTV актьорът Явор Бахаров, който бе заловен и осъден на година затвор за шофиране под въздействие на алкохол и забранени субстанции в Банско през 2020 г.

Той не може да си прости, че едната му баба вероятно си е отишла по-бързо от този свят заради тревогите по него. „Тя вече беше доста възрастна и си имаше болежките, но ме мъчат угризения, че моят процес ускори нейния процес“, категоричен е Бахаров.

„Предишната вечер бяхме на купон, бях спал само няколко часа и бях убеден, че като се пусна по пистата, като подишам чист въздух, ще дойда на себе си. Но не се получи.

Самият полицай, който ме задържа, беше колкото мен на възраст. Казах му – може да стане много лошо, проваляш ми нещата. А той ми каза – аз съм от Банско, дъщеря ми е на 5 години, ами ако я блъснеш на тротоара”, разкри Явор Бахаров.

По думите му, каквото и да реши съдът, нищо не е толкова фатално, колкото ако беше навредил на някого. “Засега навредих на майка ми, на баба ми, на хората около себе си, които преживяваме този процес. Слава богу, непоправимо нещо не стана”, допълва той.

Бахаров категорично отрича да има проблем с наркотиците, но признава, че алкохолът му влияе доста зле. По принцип нямам проблем с алкохола. Пия рядко, но понякога ставам експанзивен и агресивен“, допълни още Явор Бахаров и изказа съболезнования към близките на съдията му в Банско, който тези дни е починал от усложнения след Ковид-19.

След инцидента в ски курорта под Тодорка Бахаров станал много по-отговорен. “Знам, че тази беда, която се случи с мен, ме направи по-съобразителен. Замислих се, че за секунда може да се кача в колата и да си проваля целия живот”, каза той.

„Не подценявайте дребните неща! Сериозна е работата. Една грешка, една секунда променя съдбата ви и тази на вашите близки. Шофирането не е безотговорна работа. Трябва да се внимава. Извинявам се на родителите си, че им причиних тези нерви и грижи“, заяви актьорът.