„Славия“ с победа над „Пирин“ (Бл) и първо място в група „А“, “орлетата” ще играят в мача за оцеляване срещу „Етър“

Милен Радуканов имаше доста кадрови проблеми за този двубой.

 

„Славия“ победи с 2:1 „Пирин“ на стадион „Васил Левски“ в последен мач от група „А“ на втората осмица. Точни за тима на Златомир Загорчич бяха Милчо Ангелов и младокът Тони Иванов, за когото това бе първи гол за мъжкия тим. Флоран Боджадж бе точен за „орлетата“.

„Славия“ изпусна много положения през първата част, а на почивката резултатът бе 0:0. Веднага след подновяването на играта „белите“ продължиха с натиска и откриха резултата. Георги Йомов центрира добре, а Милчо Ангелов бе точен за 1:0.

До последните минути на срещата изглеждаше, че нов гол няма да падне. В 87-ата минута обаче Тони Иванов вкара своя първи гол за представителния тим на „Славия“. Младокът засече отлично подаване на Момчил Цветанов и удвои. В добавеното време „Пирин” върна един гол чрез Флоран Боджадж, който надскочи всички при центриране от корнер и с глава прониза вратаря на „Славия“. Наставникът на „орлетата“ Милен Радуканов даде шанс на много юноши в този мач и те, общо взето, се справиха добре. „Белите“ се изправят на 9 май срещу „Левски“ във финал за Купата на България.

Треньорът на „Пирин“ (Благоевград) Милен Радуканов имаше доста кадрови проблеми за този двубой и трябваше да разчита на много млади играчи. Вече е ясно, че “орлетата” ще играят в мача за оцеляване срещу „Етър“, като наставникът заяви, че в този сблъсък ще разчита основно на пиринския дух.

„Обстановката при нас е трудна, защото ни липсват качествени играчи като бройка. Имаме 10 титуляри и 6 юноши. Даваме максимума и се опитваме да работим. Ръководството също се опитва да прави каквото може. Има забавяне на премии и това оказва негативно влияние, но за мен играчите са герои и ще направим всичко възможно да изпълним поставената цел. Затова казвам, че няма от какво да съм недоволен, както и никой в Благоевград не може да има претенции към тези футболисти”, сподели Радуканов. Той похвали специално Конър Хендерсън и Флорент Боджадж, които изработиха почетното попадение за гостите в края.

“Радвам се за тези момчета. Привлякохме ги в нашия отбор и не сме сбъркали. Чужденци да играят по този начин в тази обстановка, заслужават само адмирации. Те показват как трябва да играят българските футболисти. Идват от Англия и винаги се раздават на максимум. Така трябва да подхождат всички”, допълни още специалистът.