Янтра надигра тотално Беласица в Габрово

Пореден слаб мач изиграха футболистите от мъжкия отбор на ОФК Беласица срещу Янтра в Габрово в изминалия вторник, инкасирайки тежка загуба с 1:4.

Срещата се игра на стадион „Христо Ботев” и бе от 33-ти кръг за първенството на Втора професионална лига.

Мачът премина при надмощие за отбора на домакините. Първият гол в срещата бе отбелязан в 5-та минута, когато защитникът на Беласица Динчо Йовчев върна топката към вратаря Кирил Георгиев, но той не успя да я укроти и Емил Колев от домакините се възползва от ситуацията и откри за 1:0. В 13-та минута при изпълнение на тъч отдясно защитник на домакините повали вътре в наказателното поле петричкия нападател Димитър Иванов и главният съдия Денислав Сталев отсъди дузпа, която Запро Динев превърна в гол за 1:1. Натискът на домакините продължи. В 27-ма минута Даниел Гаджев от средата на терена насочи топката към Добромир Бонев, който овладя кълбото, надбяга Атанас Карачоров  и насочи топката в далечния ъгъл на петричкия вратар Кирил Георгиев за 2:1.

През втората част на срещата бяха отбелязани нови две попадения във вратата на Беласица. В 64-та минута след атака по десния фланг за Янтра последва диагонален пас на Ивайло Михайлов към Тони Иванов, който центрира в наказателното поле на гостите и там Михаил Минков надскочи Динчо Йовчев и с глава простреля вратаря Кирил Георгиев за 3:1. Във 2-рата минута от даденото продължение от главния съдия, Тони Иванов навлезе в наказателното поле на Беласица, излъга двама от защитата на гостите, върна топката към Михаил Минков, който от няколко метра с топовен изстрел изпрати кълбото под напречната греда на Кирил Георгиев за 4:1. Пропуски за отбора на Беласица направиха Атанас Карачоров и Запро Динев. Веднъж и Аспарух Шамкалов уцели страничната греда зад вратаря на Янтра.

Това всъщност бе пета поредна загуба за отбора на Беласица и 16-та от началото на първенството. При това положение отборът дели 10-то място с тези наЛитекс(Ловеч) и Спартак (Плевен) с по 41 точки. Така за пореден път се видя „безупречната работа” на досегашния старши треньор Венцеслав Иванов, който научи футболистите как да се разправят групово с арбитрите вместо на качествен и резултатен футбол, носейки сериозни наказания и парични глоби за отбора. Добре, че на 4 юни приключва първенството, иначе ако имаше още 4-5 кръга можеше отборът на Беласица отново да се озове в аматьорската трета лига.

Беласица:

Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Атанас Димитров, Динчо Йовчев (капитан), Христо Петров, Мартин Русков, Симеон Бояджиев, КуфреЕта, Мариян Вангелов, Запро Динев, Димитър Иванов (Аспарух Смилков, Аспарух Шамкалов, Атанас Чепилов, Живко Димитров, Георги Шаламанов)

Ташко СУЛЬОТОВ