Ясен Георгиев, Пол Отофе и Робърт Петров донесоха победа с 3:0 за Сапарева баня пред новака в Трета югозападна лига – „Надежда”

Пол Отофе

Футболистите на „Германея” (Сапарева баня) нанесоха първата загуба на новака в ЮЗ трета лига „Надежда” (Доброславци). Още в 13-ата минута след изпълнение на ъглов удар отляво Калоян Йосифов вдигна топката в наказателното поле на гостите, техен защитник я изби и от 15-16 метра Ясен Георгиев изпрати кълбото в мрежата на противника за 1:0. В 27-ата минута Георги Дончев отне топката от футболист на гостите, насочи я в дълбочина към Пол Отофе, който изскочи сам срещу противниковия вратар и го огорчи за 2:0. До края на първата част играта се водеше предимно в половината на гостите, но до нов гол не се стигна.
В 75-ата минута след изпълнение на ъглов удар от Калоян Йосифов намиращият се на първа греда Робърт Петров с крак отклони кълбото в мрежата и направи победата класическа. До края срещата се доиграваше, умората от сгъстената програма си каза думата. „Много съм доволен. Показахме характер и воля за победа и с 9 точки сме трети в таблицата. Следващият ни мач е в събота в Кюстендил срещу местния „Велбъжд”, сподели Атанас Стоилов.

 

Ташко Сульотов